Sedmogodišnji Tibor trenirao s dinamovcima

Tibor MatićNe treba nam mnogo da nam neke stvari, pojave i ljudi uljepšaju svakodnevicu. U prilog toj tvrdnji ide i današnji posjet jednog obožavatelja Dinama. Riječ je o Tiboru Matiću, sedmogodišnjaku koji je osvojio simpatije djelatnika kluba i igrača Dinama kojima se pridružio na današnjem treningu. No, krenimo od početka.

Tibor je gluhonijemi dječak iz Pazina koji će ujedno biti i najistaknutiji dio večerašnje emisije na HRT-u, “Misija zajedno”. Ondje će biti proglašen osobom mjeseca, zajedno sa svojom osobnom asistenticom u nastavi, Mirelom Žgombom. Plavokosi sedmogodišnjak odličan je učenik, iznimno nadaren i sve čega se primi, kažu osobe njemu bliske, radi s uspjehom. Svoje je kolege iz razreda, pak, potaknuo na učenje znakovnoga jezika i abecede, pa komuniciraju bez problema. Inicijativa vrijedna svake pohvale.

Tibor je uz sve to i veliki ljubitelj nogometa, kojime se i sam bavi. Igra za lokalni nogometni klub Pazinka, a ukoliko ga pitate koji mu je klub najdraži, odgovor je – Dinamo. U njemu je i njegov omiljeni igrač Sammir kojega neprestano hvali te ima veliku želju upoznati ga. Nakon takvih informacija valjalo je organizirati i Tiborov posjet Maksimiru. U dogovoru s urednicima emisije “Misija zajedno”, te s Tiborovim roditeljima dočekali smo Tibora u jutarnjim satima u prostorijama Uprave NK Dinamo gdje je vedri sedmogodišnjak dobio i Dinamovu trenirku te loptu s potpisima svih igrača.

A nakon toga uslijedio je najbolji dio – posjet treningu dinamovaca na Hitrec-Kacijanu. No, nije to bio sasvim običan posjet treningu. Za razliku od ostalih posjetitelja koji se smjeste na tribinama Hitrec Kacijana, Tibor je dobio savršenu priliku da isproba tek dobivenu loptu. Kako? U suradnji s igračima. Kako su dinamovci ulazili na teren tako su svi od reda prilazili „novom“ članu ekipe, koji je dotad već obukao i tek dobivenu Dinamovu trenirku, rukovali se s njime i pozvali ga na sudjelovanje u početnom dijelu treninga.

– Gdje je naš novi Messi? – veselo je vikao Ibanez ulazeći na teren te prišao Tiboru i toplo ga pozdravio, a s istim su smiješkom prilazili i Badelj, Barbarić, Kelava, Bišćan… Pravi mali profesionalac, bili su komentari prisutnih gledatelja koje je dječak oduševio. Bio mu je to svakako izlet za pamćenje, a igračima jedan od najimpatičnijih početaka treninga. Da, Tibor je danas bio glavna zvijezda na Hitrec Kacijanu. I napravilo se ondje puno lijepih snimki i fotografija. No, nije to sve od nas. Tiboru je Dinamo priredio još jedno malo iznenađenje. A kako je riječ o iznenađenju, tu je priči, ali samo nakratko, kraj.

nk-dinamo.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.