Seher Cahir gošća pazinske Hiže od besid

2Nova gošća pazinske Kuće za pisce – Hiže od besid je bečka spisateljica Seher Cakir, a njezin jednomjesečni stipendijski boravak u Pazinu rezultat je suradnje Kuće za pisce, odnosno njene upraviteljice Ive Ciceran, s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba.

Seher Cakir rođena je u Istanbulu 1971. godine, a od 1983. godine živi u Beču. Piše na njemačkom jeziku, a dosad je objavila dvije zbirke kratkih priča i jednu zbirku pjesama. U Pazinu će raditi na svom prvom romanu, koji je počela pripremati još jesenas, ali tek ga je po dolasku u Kuću za pisce doista počela pisati, budući da je u Beču bila prezauzeta poslom.

Prije sedam godina već je bila u Hrvatskoj, a svoje prve dojmove po dolasku u Pazin, pogotovo nakon što je prvi put otvorila prozor Kuće za pisce koji gleda na Pazinsku jamu, ushićeno je sažela rečenicom: “Ovdje je čarobno, ovo je komadić raja!”. Pazinskoj književnoj publici Seher Cakir će se predstaviti na književnoj večeri zakazanoj za 21. svibnja.

glasistre.hr

1 komentara na “Seher Cahir gošća pazinske Hiže od besid”

  1. pasutica napisao:

    Neobično je koliko malo pozornosti privlači ovaj projekt. No, bez obzira na to, moram reći da mi je iznimno drago da je zaživio upravo u našem gradu, a uvijek me nasmije spoznaja da danas time tako uspješno i dobro upravlja draga nam – puležanka – Iva. :)
    Bravo Iva, samo tako napred, polako se skuplja staž projekta, polako postaje punoljetan. Šteta što na takvim večerima bude malo ljudi, ali to je ipak do nas, “grajana”. :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.