“Seoska gozba” snimana u agroturizmu Ograde

ograde_2014U agroturizmu Ograde obitelji Šajina u Katunu Lindarskom ovih je dana snimana jedna od sedam epizoda novog televizijskog kulinarskog showa Hrvatske televizije “Seoska gozba”, čije emitiranje počinje 16. travnja. “Seoska gozba” se najavljuje kao dokumentarna gastronomsko-zabavna i putopisna emisija o životu na selu, a u sedam planiranih emisija predstavit će se sedam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz sedam različitih županija.

Prva emisija snimljena je u Skradinu, ova iz Katuna Lindarskog je druga (bit će emitirana 23. travnja), a slijede snimanja u Rači kraj Bjelovara, Popovcu u Baranji, Lonjskom polju, Sesvetskom Kraljevcu kraj Zagreba i na kraju u Dabru u Lici. Emisija je osmišljena po švicarskoj licenci, a uz upoznavanje znamenitosti kraja u kome se nalazi obiteljsko gospodarstvo koje je domaćin pojedine emisije, središnji je njen dio kulinarski show u kojemu domaćica priprema večeru za svojih šest gošći iz drugih županija, u svakoj se emisiji za pripremljeni obrok dijele ocjene, a na kraju proglašava ukupni pobjednik.

Davorka Šajina je sa svojim agroturizmom Ograde već bila domaćica brojnim dokumentarnim i putopisnim emisijama i reportažama koje su tematizirale tradicijsku gastronomiju i seoski način života, pa se i u ovoj odlično snašla. Svojih šest gošći dočekala je s istarskim pršutom i sirom te istarskom supom i maslinovim uljem, a za večeru im je pripremila za predjelo fuže sa špaletom i šparogama, za glavno jelo roladu od kokoši s toplom salatom od rokule te za desert jabuke pečene u krušnoj peći s istarskom skutom i medom od kadulje.

Naravno, kako su ostale sudionice “Seoske gozbe” ocijenile njena jela, saznat ćemo 23. travnja u udarnom terminu iza TV Dnevnika, u 20.05 sati, na prvom programu HTV-a.

Osim obilaska imanja obitelji Šajina i Katuna Lindarskog, gdje su se pobliže upoznali s kažunima, te nekolicine proizvođača vina, meda i povrća u bližoj okolici, gošće su posjetile i Pazinsku jamu te Etnografski muzej Istre u pazinskom Kaštelu.

Svoj su glazbeni doprinos putopisnim i gastronomskim sadržajima istarske epizode “Seoske gozbe” dali Lidija Percan i Serđo Valić.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.