Serđo Valić s Pernićima obradio Nazorovu “Pjesmu o Istri”

“Pjesma o Istri” – novi je uradak Serđa Valića koji se ovih dana snima u studiju, a riječ je o pjesmi nastaloj u suradnji s filipanskim kantadurom Denisom Dikovićem i obitelji Pernić, poznatim istarskim glazbenicima. Riječ je o antologijskoj pjesmi čiji tekst potpisuje Vladimir Nazor, a glazbu Ivan Matetić Ronjgov i koja je do sada doživjela puno obrada, ali ova najnovija, kako nam otkriva Valić ima jednu posebnost.

– To je prva obrada koja uključuje svih pet kitica originalne Nazorove pjesme. Ne znam iz kojeg razloga, u dosadašnjim su izvedbama bile obrađene samo četiri kitice, a mi smo odlučili otpjevati pjesmu sa svih pet izvornih kitica i tako dobili jednu potpunu obradu pjesme ovog našeg poznatog književnika. Suradnju s kantadurom Dikovićem i obitelji Pernić, Markom, Brankom i Milošem planiram već duže vrijeme i u dogovoru s aranžerom pjesme Maurom Giorgijem, osjetili smo da je ovo prava pjesma i pravi trenutak za udruživanje snaga, kaže Valić. Dodaje i da su uz Pernićevu svirku na svom istarskom instrumentariju (roženice, mih, trieština, bajs, bombardin, violin, klarinet i druge) i Dikovićev narodni, kantadurski tenor, koji pjeva na način kako su pjevali naši stari, najbolje dočarali sliku Istre i ljubav prema njoj.

glasistre.hr

4 komentara na “Serđo Valić s Pernićima obradio Nazorovu “Pjesmu o Istri””

 1. serđo je štonan napisao:

  tooo serđo sada ćemo lagje poj u zahod kada čujemo tvoju novu pjesmu

 2. Ivanka napisao:

  Bilo bi predivno kad se komentari poput prethodnog ne bi objavljivali i kad bi izaslo “iz mode” stalno omalozavanje necijeg rada. Nadam se da glazbenike to ne “dira” i da uzivaju u cestitkama poticajne okoline!

 3. štonan napisao:

  Bilo bi dobro i kad bi neki uvažavali sve komentare i one pozitivne i one negativne. Laksativni efekt netko dobije od Valića, drugi od Severine, treći od…
  Ako su glazbenici sigurni u to što rade i ako u tome uživaju, ništa ih neće omesti u radu. A opet, “serđo je štonan” kad ide na wc otvorit će prozor pa će se pjesma širiti daleko, daleko…

 4. kemu napisao:

  Kemu se Serđo pjaža neka sluđša kemu ne neka začepi uši

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.