Serija pljački u Istri: Noćas eksplozijom raznesen bankomat u Pazinu

Policija je noćas oko 2.35 sati zaprimila dojavu o eksploziji bankomata u Ulici Šime Kurelića u Pazinu. Policija je nakon obavljenog očevid na mjestu događaja utvrdila da je nepoznati počinitelj uporabom plinske eksplozivne smjese, pokušao provaliti u bankomat.

Uslijed detonacije, nastala su oštećenja na bankomatu i trgovini u sklopu koje se nalazi bankomat. Time su oštećene su dvije pravne osobe iz Zadra i Rijeke za sada neutvrđeni novčani iznos.

Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Ovo je četvrta eksplozija bankomata od ožujka ove godine.

Podsjetimo, 11. srpnja je policija oko 2,10 sati zaprimila dojavu da je u Tinjanu eksplodirao bankomat. U događaju nije nitko ozlijeđen. Policija nije pojasnila na koji je način došlo do detonacije.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj uporabom plinske eksplozivne smjese, pokušao provaliti u bankomat. Uslijed detonacije, bankomat je u potpunosti uništen. Nakon pokušaja provale u bankomat, nepoznati počinitelj provalio je i u poslovnicu pošte te se udaljio bez da je išta otuđio.

Prilikom počinjenja kaznenog djela, oštećene su dvije pravne osobe iz Zagreba za sada neutvrđeni novčani iznos.

Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Gotovo identične informacije stigle su iz Tara i mjesta Kovači na području općine Kaštelir-Labinci u svibnju i ožujku mjesecu ove godine.

U Taru je eksplodirao bankomat u Ulici Brajde 5. svibnja 2017. oko 3 sata.

U događaju nije nitko ozlijeđen, a policija je očevidom utvrdila da je nepoznati počinitelj uporabom plinske eksplozivne smjese provalio u bankomat instaliran u marketu. Uslijed detonacije, bankomat je u potpunosti uništen, a oštećena je i zgrada u kojoj se nalazi prodavaonica.

Informaciju o količini ukradenog novca nisu objavili.

S početka ožujka stigla je informacija o eksploziji bankomata iz naselja Kovači, na području općine Kaštelir-Labinci. Policija je tada izvijestila da je nepoznati počinitelj uporabom plinske eksplozivne smjese provalio u bankomat instaliran u prizemlju obiteljske kuće.

Uslijed detonacije, bankomat je u potpunosti uništen, a nepoznati počinitelj udaljio se s kutijama s novcem, utvrdila je tada PU istarska no, počinitelji nisu otkriveni kao ni u brojnim prethodnim slučajevima.

ipress.rtl.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.