Sestre Jedrejčić zlatne na prvenstvu Hrvatske u sportskom penjanju

2U subotu, 8. studenog u Zagrebu se održalo prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju, discipline težinsko, pod čime se podrazumijeva penjanje visoke stijene koristeći se snagom i tehnikama vlastitog tijela, dok se oprema koristi samo radi sigurnosti. Cilj ovakvog oblika natjecanja je doći do vrha stijene, ili kako bi penjači rekli „do topa“ u jednom pokušaju.

Proteklogvikenda u penjačkoj dvorani Fothia Zapad svoje znanje i snagu pokazali su i istarski penjači iz Pazina, Pule i Rovinja. Sudionici natjecanja penjali su najprije dva kvalifikacijska smjera, a nakon toga sunajbolje plasirani natjecatelji ušli u finale, te su se trebali okušati u još jednom presudnom smjeru.

U kategoriji cicibanki natjecale su se Lara Kužić (SPK Hiperaktiv) koja se na svom prvom natjecanju okitila srebrom, te mlada Puležanka Jana Blašković (SPK Onsight) koja je osvojila 10. mjesto u ukupnom poretku.

U kategoriji mlađih kadetkinja Istra je također imala svoje predstavnice – SaruZrinić (SPK Onsight) koja je osvojila odlično treće mjesto, dok je Martina Defar (SPK Hiperaktiv) završila na petom mjestu. Među muškom konkurencijom u istoj kategoriji drugo mjesto zauzeo je Filip Kurtović iz Pule, dok su mladi Pazinjani Jurica Vuković, David Kalac i Antonio Juričić zauzeli 7., 8. i 9. mjesto.
Među kadetkinjama, Pazin je predstavljala Lena Pamić koja je na svom prvom natjecanju osvojila 5. mjesto. U kategoriji starijih kadetkinja iskusna Marta Jedrejčić (SPK Hiperaktiv) dominantno je zasjala na prvom mjestu.

Što se tiče juniorske kategorije, Puležani su na drugo mjesto postavili Luciju Ćurković, a isto tako i kod dečkiju, Davidea Primca. Lucija Jedrejčić (SPK Hiperaktiv) je u kategoriji starijih juniorki osvojila prvo mjesto, dok je u muškoj konkurenciji Teo Legović (SPK Hiperaktiv) zauzeo drugo mjesto.
U seniorskom natjecanju po prvi puta su sudjelovali i penjači iz Rovinja, Gianni Vretenar i Toni Žagrić (SPK Muntravo) koji su osvojili 7. i 8. mjesto, a u istoj kategoriji natjecali su se i Petar Gojtanić i Goran Matika (oboje SPK Hiperaktiv) koji su zauzeli 6. i 4. mjesto. U ženskoj konkurenciji treće mjesto odnijela je Silena Košara (SPK Muntravo) iz Rovinja, ispred koje su na postolju bile Inga Patarčić i Karla Vlatković (SPK Art Rock) iz Zagreba. U ukupnom poretku klubova SPK Hiperaktiv iz Pazina zauzeo je drugo mjesto, SPK Onsight 11., a SPK Muntravo 12. mjesto.

U nedjelju se održala disciplina brzinskog na kojem su od istarskih klubova svoju brzinu na stijeni pokazali samo članovi Rovinjskog SPK Muntravo. U ovoj disciplini natjecatelji penju lakši smjer te cilj je što prije doći do vrha stijene. U seniorima je na osmom mjestu završio Gianni Vretenar, dok je mjesto ispred njega osvojio Toni Žagrić (SPK Muntravo). Kod seniorki, Silena Košara također iz Muntrava dospjela je na četvrto mjesto.

3 komentara na “Sestre Jedrejčić zlatne na prvenstvu Hrvatske u sportskom penjanju”

 1. klajmbing napisao:

  mislim da je krajnje vrijeme da grad pazin počne malo više novaca ulagati u OVAJ sport,jer kao što se vidi, ima rezultata…potencijala… i sve više ljudi koji se bave penjanjem.. od malih do velikih…
  nije u nogometu, rukometu i odbojci sve.

  1. pa-zin napisao:

   zaboravljaš košarku. al slažem se. imamo vrhunske penjače godinama, definitivno zasluže više (iako neznan koliko sada dobivaju svi oni ) ali nu… bravo cure!!!

   1. klajmbing napisao:

    u pravu si, slučajno izostavih košarku, da.
    enivej, pazin grade, usmjeri se malo na nove talnete i nade!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.