Šetao gol Kaldirom, ukradenim autom izazvao prometnu nesreću

Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 51-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Naime, policija je 21. rujna oko 22 sata zaprimila više poziva građana o muškarcu koji bez odjeće šeće naseljem Kaldir.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici zatekli su muškarca bez odjeće i bez dokumenata, koji je odbio postupati po zapovijedima policije te je legao na kolnik pružajući pasivni otpor. Policijski službenici su nad njim primijenili sredstva prisile i uhitili ga, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja je 51-godišnjak neposredno prije zatjecanja u Motovunu otuđio automobil Toyota, pulske registarske oznake u vlasništvu 36-godišnjaka te je s otuđenim vozilom, zbog neprilagođene brzine, u oštrom zavoju u naselju Kaldir, izgubio nadzor i sletio s ceste, nakon čega se Toyota prevrnula na bočnu stranu.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, muškarcu je izdan prekršajni nalog, dok je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priveden na prekršajni sud, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru do 26. rujna. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. (iPress)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.