Sever i Oprešnik pobjednici Velike nagrade Pazina

Gregor Sever i Gregor Oprešnik pobjednici su 4. Velike nagrade Pazina, međunarodnog boćarskog turnira koji se proteklog vikenda održao u Pazinu i na boćalištima središnje Istre. Četvrto izdanje turnira okupilo je rekordnih 112 parova odnosno 96 parova u muškoj i 16 parova u ženskoj konkurenciji. Slovenski par je u finalu bio bolji od Gianfranca Santora i Rolanda Mrčelje, a na tronu su nasljedili svoje sunarodnjake Kozjeka i Borčnika.

Sever i Oprešnik su u izvrsnom četvrtfinalnom dvoboju pobijedili Lea Brnić i Marina Milićevića, a u ljepotici turnira u polufinalu su preokretom u posljednjoj seriji pobijedili svoje sunarodnjake Tonejca i Moličnika. U finalu su ih čekali Mrčelja i Santoro koji su do finala došli odličnim partijama u skupini i knockout fazi, ali Slovenci su u finalu bili jednostavno nezadrživi. Treće mjesto osvojili su Slovenci Dejan Tonejc i Gregor Moličnik koji su bili bolji od svojih sunarodnjaka Fabeca i Boštjančiča.

Koliko je to bio jak turnir govori podatak da su u osmini finala isprali prošlogodišnji pobjednici Kozjek i Brčnik te pobjednici od prije dvije godine Ivančić i Guštin.

U ženskoj konkurenciji naslov je ostao u domaćim rukama. Tanja Grubiša i Nives Mladenić bile su nezaustavljive za konkurenciju i na kraju bez poraza slavile u konkurenciji 16 parova. Mladenić i Grubiša u polufinalu su nadigrale slovenski parVidmar/Zule, a u finalu su bile bolje od Tadeje Sodec i Nine Novak također iz Slovenije. Iva Vlahek i Danijela Kolobarić iz Zagreba bile su na korak do finala, ali su na kraju poražene, a u borbi za 3. mjesto slavile su protiv Slovenki Vidmar i Zule čime su ponovile prošlogodišnji rezultat kada su također bile treće.

Rezultati:
Četvrtfinale:
Fabec,Boštjančič – Ladavac,Ladavac 13:9
Sever,Oprešnik – Milićević,Brnić 12:11
Balos,Kovač – Tonejc,Moličnik 3:13
Marčelja,Santoro – Klarić,Šestan 13:3

Polufinale:
Sever, Oprešnik – Tonejc, Moličnik 5:4
Fabec,Boštjančič – Marčelja,Santoro 4:13

Za 3. mjesto:
Fabec,Boštjančič – Tonejc,Moličnik 5:13

Finale:
Sever,Oprešnik – Santoro,Marčelja 13:3

Rezultati žene:
Polufinale:
Mladenić,Grubiša – Vidmar,Zule 13:7
Vlahek,Kolobarić – Sodec,Novak 8:9

Za 3. mjesto:
Vlahek,Kolobarić – Vidmar,Zule 13:9

Finale:
Mladenić,Grubiša – Sodec,Novak 13:4

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.