Severina izgubila parnicu protiv portala Index.hr

SeverinaVisoki trgovački sud u ponedjeljak je odbio žalbu Severine Vučković na presudu Trgovačkog suda u Zagrebu koji je prije tri godine odbio njezin zahtjev da joj internetski portal Index.hr zbog objave njezina “kućnog uratka” isplati 75 tisuća kuna.

Visoki trgovački sud tako je potvrdio presudu Trgovačkog suda te navodno naložio pjevačici da u roku od osam dana Indexu.hr nadoknadi troškove parničkog postupka u iznosu od 1200 kuna. “Index.hr nije povrijedio autorsko pravo tužiteljice niti njezino pravo na videogram, iz čega slijedi da nema pravo niti na naknadu štete zbog tih prava”, stoji u presudi Visokoga trgovačkog suda.

– Presudu još nismo dobili. Trenutno sam na putu i ne mogu ništa komentirati dok ne vidim presudu. Još ništa ne znam – kratko je rekao menadžer pjevačice Tomica Petrović. Podsjećamo, Index.hr svojedobno je objavio isječke iz Severinina kućnog videa, koji je dospio na internet, a pjevačica je tražila odštetu zbog povrede autorskih prava.

No, sud je donio odluku da “snimka ne predstavlja autorsko djelo jer ne zadovoljava osnovne kriterije Zakona o autorskom pravu, a to su da se radi o originalnoj intelektualnoj tvorevini koja ima individualni karakter”. Tada je sud naložio pjevačici da Indexu mora nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 6650 kuna.

Jutarnji.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.