Sibirsko vrijeme do kraja tjedna: U Pazinu do -20

Uz jaku i olujnu buru na sjevernom Jadranu već sutra je moguć i snijeg a sve do kraja tjedna čeka nas pravo sibirsko vrijeme. Naoblačenje će se od sjevernog i srednjeg Jadrana postupno proširiti na cijelu Hrvatsku. Na srednjem Jadranu mjestimice malo kiše, u Gorskom kotaru i Lici snijega, a snijeg nošen burom moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji.

Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, prognoza je DHMZ-a za utorak.

Snijeg će ponegdje početi padati već u utorak, a od srijede će se proširiti na cijelu zemlju. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature zraka krajem tjedna spustit će se i do -23 Celzijeva stupnja.

Temperature će nakon srijede nastaviti padati iz dana u dan, a najhladnije će biti u nedjelju, kada će i Pazin biti na -20.

U nedjelju je za Zagreb najavljeno -20, za Karlovac -23 te Ogulin -22 Celzijevih stupnjeva.

Temperature u ostatku Istre neće ni tijekom dana rasti iznad ništice a uz jaku buru osjet hladnoće bit će jak. Snijeg se i dalje najavljuje u cijeloj Istri, a DHMZ prognozira najveće snježne padaline u Dalmaciji i gorskoj Hrvatskoj.

ipress.hr

1 komentara na “Sibirsko vrijeme do kraja tjedna: U Pazinu do -20”

  1. PeroZdero napisao:

    Evo da iz prve ruke potvrdim stravične nepogode. U Pazinu je sinoć bilo jezivih -2, a jutros -4, otprilike. Primjećuju se pucanja asfalta od niskih hladnoća, kuće se urušavaju, drveće se rasprskava, cijevi vodovoda pucaju, a snijeg je prouzročio ogromne nerede u napajanju el. energijom, u prometu te u telepatskom komuniciranju među građanima. Ako tako nastavi, slijedi novo ledeno doba. Kupite konzerve i smrznutu hranu!
    Oh, da, ne možete, jer se više ne može izaći iz kuća od hladnoće. Dakle, kraj je blizu. 2012!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.