Sigurno biciklom u prometu

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem često stradavaju biciklisti, posebice djeca, Policijska postaja Pazin će u suradnji s Udrugom stradalih u prometu iz Medulina i Udrugom gradana ‘’Balidor’’ iz Vranja, a uz pokroviteljstvo općine Lupoglav, u subotu od 17 do 20 sati na otvorenom prostoru u mjestu Vranja održati preventivno-edukativnu akciju “Sigurno i vješto biciklom u prometu”.

Tijekom akcije policajci će održati i edukativno predavanje o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklima po javnim prometnicama te uporabi zaštitne opreme, i to učenicima osnovne škole Vladimir Nazor, nakon čega će se prikazati više kraćih edukativnih filmova na tu temu. Preventivno- edukativna akcija završit će provjerom znanja o korištenju bicikla te natjecanjem u sigurnoj vožnji biciklom na za to posebno pripremljenom poligonu.

Kako bi se u narednom razdoblju sigurnost jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu dodatno povećala gradanima će se dijeliti i prikladni letak Policijske uprave istarske sa savjetima i upozorenjima namijenjenima prije svega vozačima bicikla.

Glas Istre, 30. lipnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.