”Sigurno i vješto biciklom u prometu” u Gračišću

Pazinska je policija u suradnji s djelatnicima Autokluba Pazin jučer u Gračišću provela preventivnu akciju pod nazivom ”Sigurno i vješto biciklom u prometu”.

Policijski službenici nastavili su niz preventivnih aktivnosti te su tako jučer od 10 do 12 sati posjetili dječji vrtić ”Olga Ban” u Gračišću kako bi mališane pripremili za samostalno sudjelovanje u prometu. Nakon kraćeg upoznavanja s osnovnim prometnim pravilima i propisima u vožnji biciklom, na dječjem igralištu održana je vožnja spretnosti za polaznike dječjeg vrtića. Djeca su s velikim oduševljenjem sudjelovala u organiziranoj vožnji, a posebno ih je iznenadio i dar policijskih službenika – slikovnice i knjige Zaklade policijske solidarnosti pa će tako kroz zanimljive priče već odmalena moći početi razvijati sklonost prema knjigama, odnosno razvijati kulturu čitanja.

Da, podsjetimo, radi se o slikovnicama i knjigama, koje je Zaklada policijske solidarnosti dobila na poklon od Agencije za komercijalnu djelatnost. Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci. Veći dio literature podijeljen je djeci zaposlenika MUP-a, dok je dio knjiga poklonjen i civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama, izvijestili su iz policije.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.