Sin tajkuna Žužića osuđen na 5 godina zatvora za pogibiju 19-godišnjakinje

Žužić osuđenSin tajkuna nepravomoćno je osuđen na zatvor od pet godina zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. U kaznu je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Hrvoje Žužić osuđen je na pet godina zatvora. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Karlovcu, koju je donijela sutkinja Elma Kaleb Mamić zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u pijanom stanju.

Sinu tajkuna u trenutku nesreće, u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, a teško ozlijeđen njezin dečko Hrvoje Matijašić (22), izmjereno je 2,15 promila alkohola u krvi.

Zapravo, iza rešetaka će ostati nešto kraće jer će se Žužiću u kaznu uračunati vrijeme provedeno u pritvoru, gdje će dočekati i pravomoćnost presude s obzirom da tako nalaže naš zakon kada je izrečena kazna pet i više godina.

Osim toga Žužić po izlasku iz zatvora prema presudi neće tri godine smjeti voziti.

U nastavku suđenja Žužiću prije izricanja presude u utorak je svjedočio posljednji svjedok, maloljetni konobar Hrvoje Ivanković, koji je sa Žužićem kobnog jutra bio u autu.

Svjedok se isprva nije pojavljivao na raspravama iako je sutkinja Elma Kaleb Mamić naredila njegovo privođenje. U istrazi je, naime, tvrdio kako ništa nije vidio jer je u trenutku nesreće bio pognut i popravljao vezice na obući, a da nakon sudara nije ništa vidio jer se aktivirao zračni jastuk.

Međutim, na glavnoj raspravi u utorak u svom iskazu je ustvrdio da je vidio skuter 300 metara nakon udarca te je naglasio kako je pri davanju iskaza istražnom sucu bio čudan i da je sve točno bilo onako kako je rekao Žužić.

“Molim da mi obitelji stradalih oproste, ne radi smanjenja kazne, nego da si s duše skinem bar dio tereta koji ću ionako cijeli život nositi”, rekao je na posljednjoj raspravi prije izricanja presude na Općinskom sudu u Karlovcu Hrvoje Žužić, piše Cropress.

“To je bilo suđenje sinu tajkuna Žužića a ne Hrvoju Žužiću”, prokomentirao je Hrvojev otac Željko Žužić, a odvjetnici su najavili žalbu.

Net.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.