Sinkewitz dominantan i u drugoj etapi utrke “Settimana Ciclistica Lombarda”

2Nakon jučerašnje pobjede u prvoj etapi utrke “Settimana Ciclistica Lombarda by Bergamasca, Memorial Adriano Rodoni” u Italiji, član pazinske Meridiane Kamen, Patrik Sinkewitz pobijedio je i u današnjoj drugoj etapi napadom 10 kilometara do cilja. Time je i povećao ukupno vodstvo u utrci. Hrvat Radoslav Rogina je drugi sveukupno.

Sinkewitz je u današnju etapu ušao s prednosti od 16 sekundi ispred Rusa Rovnya te se moglo očekivati da će pazinska momčad kotrolirati glavnu grupu a Sinkewitz na posljednjem brdu regairati na svaki pokušaj napada njegovih najvećih rivala za ukupnu pobjedu. No desetak kilometara do kraja, Nijemac se odlučio za napad te uspio napraviti prednost od 45 sekundi. Iza njega odlično se držao i Hrvat Radoslav Rogina (Adria Mobil). Sinkewitz na cilj u mjestu Foppolo na preko 1500 metara nadmorske visine uspio je u stići za 3 sata i 28 minuta te trideset sekundi prije drugoplasiranog Yuria Trofimova (Katusha Team). Franco Pellizotti (Androni – Venezuela) zaključio je podij a na odličnom petom mjestu završio je Radoslav Rogina s zaostatkom od 36 sekundi.

Emanuel Kišerlovski završio je na 42. mjestu, Enrico Rossi na 121., Alberto Di Lorento na 129. te Massimo Demarin na 137. mjestu.

Sinkewitz je tim rezultatom povećao svoju prednost te je sada čak 1 minutu i 12 sekundi ispred odličnog drugoplasiranog Radoslava Rogine. Treba spomenuti da je i Nijemac vodeći i u poretku brdskih i sprinterskih ciljeva. Sutra se vozi posljednja etapa dužine 159,1 kilometara te se može očekivati da će pazinska momčad kotrolirati utrku te time svojeg vodećeg biciklista Patrika Sinkewitza približiti ukupnoj pobjedu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.