Sinkewitz pobjednik prve etape prestižne utrke “Settimana Ciclistica Lombarda”

2Danas je za pazinsku momčad uspješno započela etapna utrka “Settimana Ciclistica Lombarda by Bergamasca, Memorial Adriano Rodoni” UCI kategrije 2.1 u Italiji. Prvu etapu dugu 168.4 kilometara s ciljem u Valtorti, najbrže je prošao Nijemac Patrik Sinkewitz član Meridiane Kamen.

Kilometar do kraja, Nijemac je pojačao tempo i pobjegao glavnoj grupi u kojoj je ostalo tridesetak biciklista te pobijedio ispred drugoplasiranog Rusa Rovnya (Ceramica Flaminia – Fondriest ) i trećeplasiranog Talijana Rebellina (CCC Polsat Polkowice). Time je pokazao da je u odličnoj formi te sada kao vodeći u utrci jedan od favorita za ukupnu pobjedu. Sinkewitz je svoju drugu pobjedu ove sezone posvetio pazinskoj momčadi koja je odradila svoj posao bez greške.

Utrka se nastavlja sutra, 6. rujna kada se vozi ukupno 153.3 km s ciljem u mjestu Foppolo na preko 1500 metara nadmorske visine. Uz Sinkewitza za momčad iz Pazina nastupaju Hrvati Luka Grubić, Endi Širol, Massimo Demarin, Emanuel Kišerlovski i Pavel Potočki te Talijani Alberto Di Lorenzo i Enrico Rossi. Posljednja, 159.1 kilometara duga treća etapa voziti će se u subotu 7. rujna.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.