Sjajan početak sezone za pazinsku Meridianu Kamen

2U petak, 21. siječnja 2014. godine biciklistički klub Meridiana Kamen Team je nastupio na 51. izdanju jednodnevne utrke Trofeo Laigueglia (1.1 UCI kategorije) u Italiji. Kapetan pazinske momčadi, Nijemac Patrik Sinkewitz osvojio je sjajno drugo mjesto iza Kolumbijca Jose Serpe (Lampre – Merida).

181,2 kilometara duga etapa započela je bijegom četvorice vozača koji su imali čak šest minuta prednosti ispred glavne skupine, ali ta je prednost brzo nestajala te pedesetak kilometara do cilja bjegunci su uhvaćeni.

Talijanski klubovi Neri Sottoli – Yellow Fluo i Lampre – Merida kontrolirali su utrku te odmah na početku uspona na brdo Paravenna (četrdesetak kilometara do cilja) došlo je do napada glavne skupine sa strane Sinkewitza. U bijegu su mu se priključili Talijan Matteo Rabottini (Neri Sottoli – Yellow Fluo) i Kolumbijac Jose Serpa (Lampre –Merida).

Pet kilometara nakon bijega tempo više nije mogao pratiti Rabottini. Serpa i Sinkewitz dolaze na vrh brda s prednosti od minute ispred glavne grupe.

Minuta prednosti nije velika prednost kada je do cilja još 28 kilometara, ali vodeći dvojac je iskoristio malu neorganiziranost glavne skupine te zadržao prednost do kraja utrke.

U sprintu za prvo mjesto Serpa je pobijedio Sinkewitza, dok je 12 sekundi poslije najbrži u glavnoj skupini bio Andrea Pasqualon (Area Zero Pro Team) te osvojio treće mjesto.

Za Pazince u plasmanu su završili i Talijan Davide Mucelli na 71. mjestu s 2 minute i 50 sekundi zaostatka za pobjednikom i Hrvat Emanuel Kišerlovski kao 91. s 8 minuta i 5 sekundi zaostatka. Za Meridianu Kamen nastupili su i Endi Širol, Igor Rudan, Peter Kozlovič i Antonio Santoro.

U nedjelju, 23. veljače 2014. godine pazinski klub očekuje nastup u Sloveniji na utrci GP Izola – Butan plin, a u ožujku na rasporedu je čak šest utrka od kojih tri domaće: Trofej Umag (05.03.2014.), Trofej Poreč (09.03.2014.), i Istarsko proljeće (13. – 16.03.2014.).

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.