Sjećate li se Vokala u gipsu?

Vokal u gipsuVokal u gipsu – pazinski bend koji je nastao krajem 1993. a proslavio se pjesmom “Buraj” 1996. koja se našla čak i na nacionalnoj ljestvici nekadašnjeg “Hit depo-a”, ponovno se okuplja ali pod još nepoznatim imenom – prenosimo vijest sa web stranice Pazin underground.

Nakon velikog bend-booma u Pazinu u zadnje 2-3 godine kad su svi uhvatili instrumente u ruke, situacija se je malo smirila. Skoro pa nema više aktivnosti pazinskih punk bendova, svi su negdje na faxu, na poslu ili im se jednostavno neda. Nekako su od mlađih bendova tu ostali samo “Bez Identiteta”, koji su ovih dana snimili i demo album!

No usprkos svemu, još jedan bend ima probe, a punk nije (eto, dogodilo se i to u Pazinu). Bend još nema ime, a probe održavaju u Troštima. Članovi benda su Ronald Gubić – bas, Kristijan Vrbica – gitara i Elšef Ćorović – bubnjevi, svi bivši članovi Vokala u Gipsu. Bend svira autorske stvari i, kako kažu, nemaju ih baš puno jer jako paze na detalje i sitnice u pjesmama i aranžmanima jer žele pokazat koliko su ozbiljni u tome što rade i kako to rade.

Svoj zvuk opisuju kao mix progresive, funkiea, metala, trash metala, Dream Theatera, Iron Maidena, Slayera, čvrstih, nekad jednostavnih, nekad kompliciranih ritmova, bolesno bijesne gitare, prodornog dubokog basa i nevjerovatno pakleno snažnog bubnja. U cilju im je napraviti dovoljno stvari da snime album. Također, postoji opcija da uz njih tri ubace i vokal, ali mora se uklopiti u njihovu priču, život i ciljeve, a kažu da trenutno nažalost nema nikoga tko bi se uklopio s njima.
A mi ćemo još malo počekat i nadat se da će uskoro nešto snimit i zasvirat koji koncert pa da opet čujemo ekipu koja je 90-ih “rasturala” u najboljem pazinskom bendu.

www.pazin-ug.net
www.myspace.com/vokalugipsu

Pogledajte video “Vokal u gipsu – Buraj”

[youtube XpbhS_9DEw4]

8 komentara na “Sjećate li se Vokala u gipsu?”

 1. centar napisao:

  Nikad čuo za taj bend. A sad se ponovno okupljaju?

 2. dandjelo napisao:

  Možda živiš u centru centre, ali ne znat… Koiko imaš godina?

  1. centar napisao:

   Manje od tebe, susjed.

 3. Aldo napisao:

  Molimo ovog koji je napisao ovaj tekst da ispravi netočne navode. Za bubnjevima nije Elvis Milotić nego Elšef Ćorović.

  1. admin napisao:

   evo ispravljeno…

 4. vvivv napisao:

  ne, ne to je elvis, 100%

 5. lkb napisao:

  Ma Elvis je na slici. To je slika još od vokala u gipsu. Vijest je za novi projekt. Na novom projekti nije Elvis nego Ćoro.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.