Sjednica skupštine zajednice sportskih udruga Grada Pazina

Analiza izvješća o radu i ostvarenog financijskog plana za proteklu godinu te rasprava i usvajanje programa rada i financijskog plana za tekuću godinu, bile su glavne točke dnevnog reda 9. sjednice Skupštine Zajednice sportskih udruga Pazina održane u velikoj vijećnici. Prema izvještaju Nadzornog odbora, lani je ostvaren prihod od 1.263.000 kuna, što je 80 posto od planiranog. Najviše, 50 posto utrošeno je na financiranje članica udruge.

Iako su potrebe kudikamo veće, kako bi se ostalo u realnim, ostvarivim okvirima nije bilo puno “lufta” u planiranju financija za tekuću godinu, pa je stoga financijski plan s malim korekcijama, uz malo povećanje gotovo identičan prošlogodišnjem. Planiran je prihod od 1.741.650 kuna čije će ostvarenje diktirati trenutna situacija. Najveći dio, 869 tisuća kuna, i ove će godine biti raspodijeljen sportskim udrugama. Jedini koji su malo zadovoljniji ove godine, na tablici bodovanja svrstani u višu skupinu, su Boćarski savez Pazina i Sportsko penjački klub “Hiperaktiv” kojima su povećanje donijele škole boćanja, odnosno penjanja. Pored njih, povećanje priznanjem olimpijskog statusa “zahvatilo” je i MTB “Istra Pazin”. Primjetno je povećanje izdatka za medunarodne programe u što je ušlo organiziranje ovogodišnjeg Svjetskog boćarskog prvenstva osnovnih škola koje će se održati u Pazinu, no zbog toga nitko neće biti zakinut. Suprotno ustaljenoj praksi unazad nekoliko sjednica, kad su primani novi članovi, na ovoj je donesena odluka o ispisu tri člana. Riječ je o Boćarskom klubu “Pazin” koji je svoje djelovanje premjestio u drugu općinu, u Sveti Petar u Šumi, o Kuglačkom klubu “Pazin” koji je prestao s djelovanjem te o Nogometnom središtu Pazin koje nema potrebne papire kako bi zadržalo status člana. Tako sad pazinska sportska obitelj broji 33 člana.

Glasistre.hr

2 komentara na “Sjednica skupštine zajednice sportskih udruga Grada Pazina”

  1. ne-aaa napisao:

    “Prema izvještaju Nadzornog odbora, lani je ostvaren prihod od 1.263.000 kuna, što je 80 posto od planiranog. Najviše, 50 posto utrošeno je na financiranje članica udruge.”
    ili
    “Planiran je prihod od 1.741.650 kuna čije će ostvarenje diktirati trenutna situacija. Najveći dio, 869 tisuća kuna, i ove će godine biti raspodijeljen sportskim udrugama.”

    A ostalih 50% je potrošeno na?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.