Sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina od danas uživo na internetu

streamingDanas u 18 sati započinje eksperimentalni prijenos uživo sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina prijenosom 14. sjednice.

Live streaming sjednice možete pratiti na linku http://www.pazin.hr/uzivo/ koji upućuje na YouTube kanal Grada Pazina. Na kanalu će biti naknadno dostupne snimke sjednica Gradskog vijeća. Rezultat je to projekta kojeg je izvodila ekipa Radiokluba Pazin proteklih mjesec dana.

Nakon što su vijećnici izglasali da žele sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina prenositi uživo i time građanima dati izravan uvid u njihov rad, Grad Pazin je tražio i pronašao partnera za izvođenje radova projektiranja i omogućavanja internet prijenosa. Radovi su trajali nešto više od mjesec dana, a uključivali su dogovore, projektiranje, pripremu i podešavanje opreme te educiranje osoba koje će u Gradu biti zadužene za sam prijenos.

Kako bi se što više unificirao sustav i omogućio rad s više računalnih platformi, za distributera video sadržaja odabran je Googleov YouTube servis na kojemu je za Grad Pazin otvoren kanal. U gradsku vijećnicu ugrađena je kamera i dodatna računalna i mrežna oprema koja omogućava video prijenos.

rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.