Skrivene projekcije Motovun Film Festivala u Zagrebu

2Ovogodišnje, 17. izdanje Motovun Film Festivala uz već prepoznatljiv koncept programa uvodi mnoge novine. Jedna od njih su i skrivene projekcije u Zagrebu koje će se održavati u periodu od 15.6. do 15.7. na tajnim zagrebačkim lokacijama koje gledatelji trebaju pronaći.

Pamtite li mjesto na kojem ste se prvi put poljubili? Ili mjesto gdje ste prvi put sjeli za volan, popili prvu čašu vina ili zapalili prvu cigaretu? Motovun film festival pobrinuo se da upamtite i posebno mjesto gdje ste prvi puta pogledali odličan film.

Mjesto na kojem gledamo film nešto je čega se uvijek sjećamo i zato vam donosimo prekrasne filmove na mjestima na koja niste navikli, te baš kao i u Motovunu, gradu bez kina, dižemo ekrane na neobičnim mjestima, hvatajući uspomene.
Svatko tko uspije pronaći naše tajno kino ne treba ulaznicu, a ulaz u filmski svijet se otvara pred njim.

Kako bismo olakšali potragu odlučili smo 24 sata prije skrivene projekcije dojaviti tajnu lokaciju e-mailom ili sms-om. Ostavite nam vaš kontakt na našem webu: motovunfilmfestival.com i tajna poruka stiže. Ali pssst! Nikome ni riječ!
Da ne bi sve bilo tako tajno otkrit ćemo vam naslove i vrijeme održavanja projekcija:

17.6. / 21h
MISTAKEN FOR STRANGERS

r. Tom Berninger
SAD, 2013., 75’

Dokumentarac o jednom od najhvaljenijih i najpoznatijih indie rock bendova današnjice, bendu koji u Hrvatskoj ima možda i najveći broj fanova po broju stanovnika i koji radije za točku europske turneje odabere Zagreb ili Šibenik nego neku urbanu velesilu. Sad je već očito, radi se o The Nationalu, a Mistaken For Strangers je urnebesno duhovit i emotivan film o ovom bendu, ali i odnosu dvojice braće, Mattu i Tomu Berningeru, čime postaje sve samo ne obični rock dokumentarac.
Link na trailer:

28.6. / 21h
Povodom 50 godina filma: Dr. STRANGELOVE ili kako sam prestao brinuti i zavolio bombu

r. Stanley Kubrick
SAD, 1964., 95’

Kada prođe 50 godina od nastanka jednog klasika, pravo je vrijeme da ga se prikaže u novom ruhu ili u ovom slučaju – na neklasičnom mjestu. A kad smo kod klasika, malo tko to radi bolje od Stanleya Kubricka, režisera kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena. Priča se da se Kubrick na snimanjima nikad nije smijao, osim na snimanju ovog filma gledajući izvedbu Petera Sellersa koja ga je znala rasplakati od smijeha, a isti efekt ima i na sve one koji ga gledaju po prvi, treći ili dvadeseti put.
Link na trailer:

5.7. / 21h
GRAND BUDAPEST HOTEL

r. Wes Anderson
Njemačka, 2014., 100’

Rijetko se film toliko nestrpljivo iščekuje kao što je to bio slučaj s Hotelom Grand Budapest. Najnapetija je bila horda obožavatelja Wes Andersona. Hotel Grand Budapest smješten je u period između dva rata, u Zubrowku, fiktivnu zemlju istočne Europe, a pripovijeda avanture Gustava H, legendarnog vratara luksuznog hotela Grand Budapest, i dječaka imena Zero Moustafa, hotelskog potrčka koji postaje njegov najbliži prijatelj. Priča uključuje splet raznih avantura, potjera, ubojstva, krađu i pronalazak neprocjenjive renesansne slike te borbu za jednako neprocjenjivo obiteljsko bogatstvo dok se u pozadini svega kontinent nezaustavljivo mijenja.
Link na trailer:

12.7. / 21h
FRANCES HA

r. Noah Baumbach
Nizozemska, 2012., 86’

“Frances Ha” je moderna strip-bajka u kojoj Noah Baumbach istražuje New York, prijateljstvo, ambiciju, neuspjeh i iskupljenje. Ovo je film o onim godinama kad odlazite na ozbiljne večere s odraslima iako nemate ništa “odrasloga” što biste s njima podijelili, o prijateljstvima koja se prekidaju zbog trivijalnosti poput mjesta stanovanja ili veze, o onim poslijepodnevima kada se ustajete u 2 i počinjete piti u 3.
Link na trailer:

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.