Skrivio nesreću i tvrdi da nije kriv

foto: Glasistre.hrNa Općinskom sudu u Pazinu jučer je počelo suđenje Lenardu Maziću (24) iz Novigrada optuženom da je kod čvora Medaki na istarskom Ipsilonu 13. svibnja oko 7.10 sati prošle godine, pod utjecajem alkohola (2,07 promila) i prebrzom vožnjom izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova suvozačica, 20-godišnja Natascha Kuzmić Katarinčić (20) iz mjesta Labinci. Mazić je na raspravu doveden iz pritvora u Puli te je nakon čitanja optužnice izjavio da se ne osjeća krivim.

Na ročištu je jučer ispitano sedmero svjedoka, među kojima i otac poginule djevojke, djelatnik benzinske crpke na kojoj su Lenard i Natascha posljednji put zajedno viđeni, medicinski tehničar koji je s ekipom Hitne pomoći došao na mjesto nesreće te prijatelji s kojima su se Natascha i Lenard družili tog jutra. Njihova svjedočenja trebala su jučer razjasniti tko je u vrijeme tragične nesreće bio za upravljačem, no nitko od njih nije bio u to siguran.

Medicinski tehničar koji je s Hitnom pomoći došao na mjesto nesreće kazao je da je primijetio da je Mazić bio pijan, da je izgovorio nekoliko psovki te da su Nataša i Lenard ležali na tlu, jedno pored drugoga. Troje svjedoka koji su bili s Mazićem i Nataschom kobnog jutra kazali su da su nekoliko sati prije nesreće, navečer, svi zajedno pili u vikendici nedaleko od Poreča. Ondje su Lenard i Natascha došli već »pod gasom« te su se svi Lenardovim automobilom odvezli do benzinske crpke na istarskom Ipsilonu, koju još nazivaju »Bačva« i ondje nastavili piti. Potvrdili su da je do »Bačve« vozio Lenard i to vrlo brzo i opasno, a jedan je svjedok kazao da je u jednom trenu brzina bila i oko 200 kilometara na sat. Trojica svjedoka rekla su da su se Natascha i jedan od svjedoka u kafiću posvađali te da je ona izjurila iz lokala, a za njom je izišao i Lenard. No, nisu bili sigurni tko je sjeo za upravljač. Dodali su da se prije toga vodila polemika tko će voziti jer nisu htjeli da itko od njih dvoje (Natasche i Lenarda) sjeda za volan.

Ročište je jučer zaključeno odlukom da se u nastavku suđenja ispitaju prometni vještaci i pozove sudsko – medicinski vještak, patolog dr. Valter Stemberga iz Rijeke. Obrana naime, osporava prometno vještačenje prema kojem je u vrijeme nesreće za upravljačem bio Mazić, jer smatra da je nestručno. Do nastavka suđenja zakazanog za sredinu veljače, Mazić ostaje u pritvoru pulskog zatvora.

Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.