Skromni odmori istarskih gradonačelnika, Krulčić će odmarati biciklirajući po središnjoj Istri

Aktivni odmor u središnjoj IstriIstarski gradonačelnici su jedinstveni – sudeći po odgovorima na pitanje gdje i kada će na godišnji odmor i koliko novca kane potrošiti. Čini se da će slabo uživati u ljetnim radostima.

U stezanju pojasa najdalje je otišao porečki gradonačelnik Edi Štifanić, koji je rekao da neće koristiti ljetni godišnji odmor, a neće ga iskoristiti ni u zimskim mjesecima. Od Štifanića doznajemo da već punih pet godina, otkad je na dužnosti gradonačelnika, ne koristi godišnji odmor.

Prati ga Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, koji također neće ići na godišnji. Dapače, otkad je lani u lipnju stupio na dužnost, ni jedan dan nije koristio blagodati ljetnog odmora, a to i ne namjerava. Situacija je, kako objašnjava, preozbiljna i preteška da bi se u čarima ljeta moglo uživati »bez utega«.

Ljetni odmor ove godine neće koristiti ni rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza. Kaže da ga je na takvu odluku potaknula situacija u zemlji, kao i sama priroda posla, koji ne dopušta luksuz godišnjeg odmora. Ipak, dodaje da će tri, četiri dana ostati kući s obitelji te da će »odmor« potražiti u Rovinju.

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika također kaže da neće na godišnji. Posla je previše i situacija ne dopušta odmor. Ako »uhvati« poneki slobodni vikend, veli da će ga provesti u ribolovu. »Umjesto da potrošim na spizu, možda i zaradim«, prokomentirao je Demetlika.

Skromni godišnji odmor, od svega četiri radna dana, iskoristit će buzetski gradonačelnik Valter Flego, a provest će ga u Dalmaciji. Četiri radna dana i vikend obitelj Flego provest će u Primoštenu, u apartmanskom smještaju. Za odmor i ljetne radosti obitelj kani potrošiti oko sedam tisuća kuna.

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović ljetni odmor namjerava provesti na Dugom otoku i to u drugoj polovici kolovoza, s obitelji, skromno i u kući rodbine. Namjera je tih desetak dana provesti u osami te što je više moguće uživati u tzv. robinzonskom turizmu.

Dva tjedna godišnjeg odmora sredinom kolovoza iskoristit će i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Osim na obali, dio vremena će provesti i na nešto hladnijim dijelovima Istre, odnosno na pješačkim i biciklističkim stazama.

Prvi čovjek Istre, župan Ivan Jakovčić sredinom kolovoza namjerava u službeni posjet Škotskoj, a nakon radnog dijela, u Škotskoj namjerava ostati još tri, četiri dana na »sportskom« odmoru, igrajući golf. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Glasistre.hr

2 komentara na “Skromni odmori istarskih gradonačelnika, Krulčić će odmarati biciklirajući po središnjoj Istri”

  1. lepimario napisao:

    a baš ga zajbavate…. hahahhaha

  2. pazinjannn napisao:

    Ma di će on igrat golf kad ima 666 kila.. Najveći demagog u povijesti Hrvatske, pravi titov pionir.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.