Skupina “Pokojni” u Gradskoj knjižnici Pazin

pokojniU Gradskoj knjižnici Pazin će se u srijedu, 27. ožujka, u 19:30 sati održati program skupine “Pokojni”. U programu sudjeluju: Tea Tulić, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan i Zoran Žmirić. Primarni cilj skupine “Pokojni” je zajedničkim djelovanjem i međusobnim podupiranjem u radu i stvaranju, afirmirati sebe i svoje kolegice i kolege u svijetu kao pisce i spisateljice čiji je rad vrijedan pažnje.

Jedan od nusprodukata te afirmacije je stvaranje nove riječke književne scene i predstavljanje grada Rijeke kao urbanog kulturnog središta s jakom i kvalitetnom književnom scenom u iznicanju. Drugi je pružanje primjera dobre prakse i otvaranje kulturnog prostora novim generacijama koje dolaze.

“Pokojni” je naziv koji nas podsjeća da je svaki dan kad se probudimo moguće i posljednji dan našega života. Podsjetnik da vremena nemamo, da ne znamo koliko ćemo još živjeti i da je svaki trenutak u našim životima dragocjen. “Pokojni” su umrli za ideje “ima vremena”, “danas me nije volja”, “ne znam” i “vidjet ćemo”.

“Pokojni” ne čekaju inspiraciju, ne čekaju da se nešto dogodi, ne čekaju da svijet dođe k njima i pita ih što imaju za reći. Ne čekaju da netko odradi njihov posao za njih. “Pokojni” znaju da ne znaju koliko imaju vremena i da je svaki trenutak proveden u ne stvaranju novih djela, ne promoviranju svog rada i rada svojih kolegica i kolega te ne pružanju podrške svojim kolegicama i kolegama u stvaranju i promoviranju njihovih djela izgubljen trenutak – korak dalje od življenja smislenog i svrhovitog života.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.