Skupna izložba društva likovnih stvaratelja

PazinTematska skupna izložba »100« Društva likovnih stvaratelja s pazinskim motivima otvorena je prekjučer u Likovnoj galeriji na Trgu Male fontane. Naziv izložbe evocira prvu organiziranu pazinsku izložbu slika otvorenu prije stotinu godina u Kaštelu, a članovi društva izložbom podsjećaju da se u gradu još njeguje likovni izražaj neprofesionalaca, rekla je predsjednica društva Nada Putinja.
U intimnoj atmosferi male galerije mogu se pogledati radovi šestoro članova društva. Mihael Cseplö izložio je ulja na platnu »Buraj« i »Bijele sjenke« te »Snijeg u Pazinu« u tehnici tempere, Lino Ujčić u tehnici suhe pastele »Kaštel«, »Stare kuće« i »Zarečki krov«, a Ivan Hekić Janko ulja na lesonitu »Pazin I« i »Pazin II«. Najviše radova izložio je Aldo Hrvatin: »Kaštel«, »Most«, »Most Rijavac« i »Zarečki krov«, sve ulja na platnu. Iva Ciceran izložila je rad »Selo« u zanimljivoj tehnici slikanja na svili.
Među velikim brojem kvalitetnih radova s pejzažnom tematikom i motivima gradskih eksterijera izdvajalo se ulje na platnu »1908.-2008.« Jasminke Juzbašić, u kojem na postmodernistički način povezuje motive koje razdjeljuje stoljetna distanca. Autorica premeće prekrasnu ilustraciju Velog Jože, koju je za istoimenu pripovijetku Vladimira Nazora izradio pazinski profesor Saša Šantel, s urbanim fasadnim grafitom (koji je ljetos fotografirao njen suprug) ukazujući time na burne sociološke mijene u proteklom stoljeću.
Otvorenju je prethodilo lirsko kazivanje Mirjane Krsnik koju je na gitari pratila kći Dora. Izložba će biti otvorena tijekom prosinca, a za desetak dana biti će nadopunjena keramičkim figuricama »Jaslice« Vere Bosazzi.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.