Šlampava organizacija gospodarskog sajma

Za sajam je prijavljeno 25 obrta i tvrtki koji nisu krivi za neozbiljnu i šlampavu organizaciju jer su na ovu manifestaciju došli u dobroj vjeri, kao što dolaze i na bilo koji drugi ozbiljni sajam.

Skoro u istom duhu u kojem je pripreman, tako je, uz više improvizacije nego reda i logike, jučer na pazinskom Trgu slobode i otvoren Gospodarski sajam, izložbena manifestacija koju su organizirale tri pazinske tvrtke – Žufić, Ferrocar i Tiskara Zvane. Podsjetimo, Gradsko poglavarstvo je odbilo bilo kakav udio u suorganizaciji ili sufinanciranju sajma, odobrivši tek korištenje dijela Trga slobode bez naknade.

Iako je prema prethodnim najavama sajam trebao početi u srijedu, njegovo otvorenje naknadno je zakazano za četvrtak u podne. No u podne na licu mjesta jedan od organizatora, Edi Žufić, priopćava novinarima da se otvorenje odgađa za 13 sati. Ni u tom terminu nije se dogodilo ništa: tek u 13.30 sati Žufić uzima mikrofon i pozdravlja malobrojne goste »ceremonije otvorenja«, zahvaljujući svim izlagačima – »malim i srednjim obrtnicima i poduzetnicima«, te Gradu koji je »omogućio« ovaj događaj. Zatim su se, i dalje malobrojnim uzvanicima, predstavljajući svoje tvrtke, obratili Vedran Šćulac, vlasnik Auto boxa, te drugi suorganizator Robert Pilat, vlasnik Ferrocara. Ova tvrtka posjetiteljima u vrijeme trajanja sajma nudi i panoramske vožnje okolicom Pazina u prerađenim »fiat pandama«.

I to je od sat i pol čekanog otvorenja bilo – sve. Nije rečeno baš ništa o smislu ovog sajma, proizlazi li on iz neke težnje neke grupacije pazinskih obrtnika ili poduzetnika, ni kakvi su mu ciljevi ili perspektive, a neki od malobrojnih posjetitelja jedva su čekali kad će nastupiti na letcima i plakatima najavljene mažoretkinje i limena glazba – koji su međutim već »ispali« iz programa, ali publika to nije znala.

Nikakvi katalozi ni popisi izlagača nisu bili ponuđeni posjetiteljima sajma, pa se može tek vjerovati na riječ organizatoru Ediju Žufiću da je prijavljeno ukupno 25 obrta i tvrtki, od kojih međutim nisu svi još bili došli. Neki će, kazao je, doći popodne, neki sutradan. U velikom šatoru većina je štandova bila prazna, na nekima su bili naslagani tek prospekti i propagandni materijali (što je, veli Žufić, nekim izlagačima i jedini način sudjelovanja), jedino su tri štanda lijevo od ulaza bila lijepo postavljena i opremljena, a među njima najatraktivnijim se doimao štand sa slavonskim slasticama tvrtke Evini kolači iz Valpova. Ona će se inače predstaviti i na predstojećoj Vinistri u Poreču, pa joj je pazinski »sajam« dobrodošla usputna stanica.

Izvan velikog šatora prvog se dana moglo vidjeti ponudu istarskih autokuća, i turističke promidžbene materijale; i to je od tog »gospodarskog sajma« – sve. Za neozbiljnu i šlampavu organizaciju svakako nisu krivi malobrojni izlagači, koji su na ovu manifestaciju došli u dobroj vjeri, kao što dolaze i na bilo koji drugi ozbiljni sajam.
Sajam će danas biti otvoren od 8 do 20 sati, a sutra od 8 do 15.

Davor Šišović
Glasisistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.