Slavni konceptualni umjetnik Ulay dolazi na 17. Motovun Film Festival

2Motovun Film Festival oduvijek ima tendenciju ugošćivanja izuzetnih umjetničkih osobnosti koje svojim djelovanjem ostavljaju dubok i neizbrisiv trag u našem društvu. Jedna od takvih radikalnih i beskompromisnih pojava na umjetničkoj sceni svjetski je poznati fotograf i konceptualni umjetnik Ulay koji će gostovati na 17. Motovun Film Festivalu kao protagonist filma “Projekt: rak” slovenskog redatelja Damjana Kozolea.

Ulayu je tijekom planiranja filma dijagnosticiran rak pa kamera prati njegov prolazak kroz proces kemoterapije te svojevrsni oproštajni obilazak prijatelja diljem svijeta, među kojima se desio i dirljiv susret s bivšom životnom i umjetničkom partnericom Marinom Abramović. Film koji Ulaya prati od Berlina, preko New Yorka sve do Amsterdama tematizira liječenje kao njegov najveći i najvažniji životni projekt.

Ulay, pravog imena Frank Uwe Laysiepen, fotograf ali i jedan je od pionira performansa i body arta, jedan od najistaknutijih predstavnika suvremene konceptualne umjetnosti, a javnosti je posebno poznat i po svojoj dugogodišnjoj umjetničkoj suradnji i intenzivnoj ljubavnoj priči s Marinom Abramović. Svoje radikalno umjetničko djelovanje započeo je sedamdesetih godina, a nakon četiri desetljeća života i rada u Amsterdamu, Ulay trenutno djeluje u Ljubljani.

17. Motovun Film Festival održat će se od 26. do 30. srpnja na popularnom brdu filmova 277 m iznad realnosti. Uz pomno selektirani filmski program koji uključuje premijerne hit naslove s najboljih europskih filmskih festivala kao što su “Ida”, “Turist”, “Dječaštvo”, “Frank”, “Crni ugljen, tanki led” ili “Varvari”, festival donosi i bogati popratni program među kojima su koncerti Kultur Shocka i Pips, Chips & Videoclipsa te brojni istaknuti gosti. Uz spomenutog Ulaya, gosti 17. Motovun film festivala još su i svjetski renomirani redatelji Andrej Zvjagincev i stari motovunski znanac Stephen Daldry.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.