Slijedi slabljenje bure, razvedravanje i zatopljenje

Nakon jučerašnjeg pretežno oblačnog i vjetrovitog dana, jutros dolazi do smanjenja naoblake uz postupno slabljenje bure.

Jučerašnji dan podsjećao je na hladniji dio godine, iako su temperature zraka bile razmjerno visoke. Osjet ugode na buri bio je značajno niži u odnosu na stvarne temperature, a izostanak duljih sunčanih razdoblja sredinom dana pojačavao je dojam pravog jesenskog vremena. Pritom treba reći kako je temperatura u najtoplijem dijelu dana samo 0,5°C pala ispod višegodišnjeg prosjeka.

Tek je mjestimice zabilježena slaba kiša, no meteorološke postaje nisu zabilježile mjerljive količine, stoga ne možemo govoriti o škuroj buri.

Slijedi povratak ljeta
Sredinom sutrašnjeg dana bura će postupno oslabiti na cijelom području uz daljnje smanjenje naoblake. Samim time i temperature zraka postupno će porasti na prave ljetne vrijednosti. Prema našem GFS prognostičkom modelu, maksimalne dnevne temperature penjat će se do 30°C. Sredinom dekade mjeseca moguće je još izraženije zatopljenje, a jače promjene vremena i dalje nama na vidiku.

Bura je malo snizila i temperaturu mora koja u Puli jutros iznosi 23°C, a Rovinju 24°C. Na Kvarneru je temperatura mora osjetno niže, izdvojimo Krk s 20°C.

istramet.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.