Slobodanu Vugrincu odjavljeno prebivalište u Motovunu i oduzet mandat vijećnika

2Slobodan Vugrinec, nositelj liste IDS-a, od petka više nije vijećnik u motovunskom Općinskom vijeću, jer nema prebivalište na području Motovuna.

Kako nam je pojasnila Ivona Vascotto, predsjednica Mandatno-verifikacijske komisije, Policijska postala Pazin utvrdila je da Vugrinec ne živi na adresu u Ulici Pietra Kandlera u Motovunu nego u Vrsaru te mu je s 22. kolovozom odjavila prebivalište, zbog čega je komisija predložila, a vijećnici na sjednici u petak i donijeli odluku o prestanku mandata. – Vugrinec je u pismu vijećnicima naveo da je znao da se Zakon o prebivalištu promijenio, ali da je čekao da policija obavi proceduru odjave. Sada lista IDS-a predlaže osobu s liste koja će u Vijeću zamijeniti Vugrinca, a to može biti kandidat koji je stavio mandat u mirovanje, Ričard Labinjan ili Ivan Štefanić, ali i neki drugi kandidat s liste, zavisno o odluci predsjednika stranke, rekla je Vescotto.

Novi Zakon o prebivalištu na snagu je stupio još 29. prosinca 2012. godine, što Vugrinca, sve dok činjenice nisu izašle u javnost, nije potaklo da riješi pitanje prebivališta. Dapače, na prošlogodišnjim izborima kandidirao se za načelnika Motovuna uz podršku IDS-a, te, nakon što je izgubio, postao vijećnik, a još je, kako smo već pisali, u ranijem načelničkom mandatu uzimao putne troškove na relaciji Vrsar-Motovun. U svom je reagiranju na naš tekst na iPressu naveo da je prebivalište i boravište prijavljivao sukladno zakonu, ali je očito da policija nije bila istog mišljenja, a Općinsko je vijeće donijelo odluku da mu mandat prestane jer u Motovunu ne živi, kako i propisuje Zakon o lokalnim izborima.

Vugrinec radi u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrsar, a njegovo zapošljavanje šest mjeseci nakon prestanka načelničkog mandata predmet je nadzora Upravne inspekcije.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.