Službeno otvorenje novoopremljene školske učionice za obavljanje radioničkih vježbi

U okviru provedbe projekta „Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala u ukupnom iznosu od 1.042.419,00 kuna, danas je u zgradi pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, nositelja projekta, upriličeno službeno otvorenje i predstavljanje novoopremljene školske učionice.

Uz ravnatelja škole, prof. Josipa Šiklića, profesore elektrotehničke grupe predmeta i ostale predstavnike škole, na promociji učionice prisustvovali su i predstavnici partnera u projektu, profesori elektrotehničke struke labinske Srednje škole Mate Blažine, gđa. Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Grada Pazina i gđa. Alison Merlić, predstavnica Udruženja obrtnika Pazin.
U okviru provedbe elementa projekta „Unaprijeđeni tehnički kapaciteti Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile za izvođenje nastave iz elektrotehničke grupe predmeta“, realizirani su adaptacijski radovi prostora za potrebe izvođenja nastave te je nabavljena suvremena oprema kojom će se omogućiti osposobljavanje učenika za potrebe rada primjenom SMD tehnologije, u što je uloženo 10% ukupne vrijednosti projekta. Sredstvima iz projekta nabavljeno je 7 prijenosnih računala, 2 automatizacijska sustava, 7 lemnih stanica na vrući zrak i 2 licencirana računalna programa za izvođenje vježbi i provjeru znanja. Radovi prilagodbe prostora realizirani su tijekom ljetnog škloskog odmora u 2015. godini, dok je tijekom jesenskih i zimskih mjeseci uslijedilo istraživanje na tržištu, nabava i stavljanje u funkciju kompletne opreme. Otvorenje učionice simbolički je obilježeno nakon provedbe probne nastave u novoj učionici prema izmijenjenom školskom kurikulumu sukladno metodologiji Hrvatskog kvalifikacijskog okvira kojeg su profesori članovi radne skupine, u suradnji s vanjskim stručnjakom, pripremili i predložili u okviru provedbe projekta USEGP.

Projekt USEGP provodi se u sklopu operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013.” poziv na dostavu projektnih prijedloga HR.3.1.14 Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II.

GSSJD / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.