Smeće će skupljati u domaćinstvu, ali po kojoj cijeni još nije poznato

Kontejneri za skupljanje kućnog otpada uskoro će nestati s pazinskih ulica. Naime, u sklopu novog sustava odvojenog skupljanja otpada u središtu Pazina u Muntriljskoj ulici, ulici Dinka Trinajstića i oko župne crkve već je postavljeno ukupno devet polupodzemnih kontejnera. To je, kako kaže Dragan Šipraka, direktor pazinske Usluge, gotovo četvrtina od 40 kontejnera koliko će ih se narednih mjeseci postaviti po gradu Pazinu.

Više na www.glasistre.hr

10 komentara na “Smeće će skupljati u domaćinstvu, ali po kojoj cijeni još nije poznato”

 1. Anonimno napisao:

  24. travnja o.g. – jučer, na Gradskoj tržnici u Pazinu je uočena i zabiljezena poveća hrpa otpada odložena na tlo ! Kontejneri starog tipa za skupljanje otpada su već uklonjeni. Polupodzemni kontejner je krcat otpadom toliko da se ne može poklopac zatvoriti. Toliko o temi iz članka i odgovornima.

  1. Anonimno napisao:

   Pomalo. Tek su ih postavili. Sad treba čekat da ih počnu praznit. A za to trebaju novi kamioni. Ne moru sve isto leto napravit, nešto treba puštit i za pred izbore.

  2. Mario napisao:

   Na tržnici to je već sada i bit će kasnije još veći problem. Ukopani kontejner namijenjen je samo za mješoviti komunalni otpad, pa se postavlja pitanje kako će i gdje vlasnici prostora na tržnici zbrinjavati reciklažni otpad ( plastične, drvene i kartonske kašete za voće) papir mi raznu drugu trgovačku ambalažu. Odgovor koji su dobili da će to činit na način da ga same voze u reciklažno dvorište u Cibure, je u najmanju ruku glup jer:
   1. zašto bi plaćali odvoz otpada ako ga sami voze u Cibure,
   2. prodavačice to mogu činiti samo ako iznajme neki kombi i to nakon radnog vremena kada je i reciklažno dvorište zatvoreno,
   3, najvažnije je da je “Usluga” Pazin kao tvrtka koja ima koncesiju na zbrinjavanje otpada dužna otpad otpremati sa mjesta njegovog nastanka i po Zakonu i po Uredbi i po gradskoj odluci.
   Kako će to ova dva mudraca sa slike to riješiti vidjet ćemo.
   Naravno za Ruhce to neće biti problem njima IDS i onako sve udovoljava već godinama. Ki zna zač?
   Pitanje je već sada ozbiljno, u ljetnim mjesecima i nakon definiranja cijena bit će još puno ozbiljnije.

 2. Anonimno napisao:

  baš bi bilo fora da jušto ova ekipa sa slike pokuplja smeće

  1. fritula napisao:

   još veća fora je da smo ih mi zbrali.

   1. Anonimno napisao:

    istinu zborite!

 3. Anonimno napisao:

  Koji je odluči stavit jednu kantu u Park velikana? Kopat ono malo parka u centru, stavit tamo kantu za smeće, do koje sada stanari moraju prelazit cestu? Halo?

  1. Anonimno napisao:

   Odgovor u Glasu Istru…sve govori i jednako o tome koliko Usluga ima sluha za potrebe vecine a vise za potrebe manjine.

   http://www.glasistre.hr/ba173f13-a271-4e13-9eb4-5019509f6b52

 4. Anonimno napisao:

  Razmještaj kontejnera i općenito određivanje lokacija za sakupljanje i odvoženje otpada u naselju je određjeno normativima i obavezno je pridržavanje istih. U Pazinu je očito da netko iz Usluge to dela ne mareći za propise. To je izgleda moguće ako imaš partijsku člansku iskaznicu. Primjera o samovolji odgovornih Usluge ima i u drugim njihovim aktivnostima. Vrijeme je za kadrovske promjene.

 5. Anonimno napisao:

  Užas!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.