Smijte se, makar samo zato da duže poživite

SmijehŽelite li spriječiti bolesti, biti sretni, otkloniti depresiju ili umor te izliječiti postojeće bolesti, prvo morate smanjiti stres u organizmu. Terapeuti diljem svijeta neprestano iznova dokazuju da je neke bolesti moguće izliječiti već i samim ublažavanjem stresa.
Da biste živjeli dugo, sretnim i zdravim životom morate smanjiti stres. Čak ni liječnici ne mogu zanijekati moć uma u iscjeljivanju tijela, a učinak placeba dokazala je i farmaceutska industrija.

Neke od metoda koje mogu u značajnoj mjeri ublažiti stres iznosi Kevin Trudeau u svojoj knjizi Prirodni lijekovi za koje ‘oni’ ne žele da vi znate . Također savjetuje da se navedene metode koriste što češće.

Slušajte CD-e s glazbom koja ublažava stres
Razina stresa u tijelu jedan je od vodećih uzroka zbog kojih pH vrijednost tijela postaje kisela, što znači da je stres jedna od glavnih uzroka doslovce svake bolesti.

Razina pH vrijednosti u tijelu može se uvelike promijeniti već za samo za nekoliko minuta slušanja posebno osmišljene glazbe. Najuspješniji terapeut koji se bavi tom metodom je dr. Coldwell iz Njemačke koji je jednostavnim smanjivanjem stresa izliječio 35.000 oboljelih od raka u završnoj fazi.

Dijete se nasmije oko 10.000 puta tjedno, a odrasli čovjek samo pet puta

Smijeh je jedna od najkorisnijih stvari koje možete napraviti. Djeca se u prosjeku nasmiju 10.000 puta tjedno, a odrasli pet puta tjedno. Smijeh stimulira čitav imuni sustav, smanjuje depresiju i stvara lužnatu pH vrijednost u organizmu. Zato se smijte svakoga dana što više, čak i kad vam nije do smijeha. Osjećat ćete se bolje i bit ćete zdraviji.

Osmjehnite se

Na licu imate više mišića nego na bilo kojem drugom dijelu tijela. Sam čin osmjehivanja jača imunosni sustav i luči endorfine u mozgu tako da se osjećate bolje. Smiješak također mijenja vaše energetsko polje. Nasmiješite se bez ikakva razloga, i to često.

Ne razgovarajte na mobitel dok vozite

Vožnja je ionako dovoljno stresna. Ako razgovarate na mobitel dok vozite, količina fizičkog stresa može biti i do deset puta veća. Izbjegavajte to pod svaku cijenu.

Razmjenjujte zagrljaje

Ljudima je dodir prijeko potreban za život. Novorođenčad koja dobiva potrebnu hranu, ali ne i tjelesni dodir sporije raste, češće plače te je podložna različitim vrstama bolesti i poremećaja. Imunitet postaje snažniji kad zagrlimo drugo ljudsko biće. Zapitajte se koliko ste zagrljaja jučer primili i pružili. Trebali biste se grliti što češće, to je dobra navika koja nam poboljšava zdravlje.

Spavajte osam sati

Kako biste se odmorili, idealno bi bilo da čvrsto i duboko spavate osam sati svake noći. Odlazak na spavanje oko deset sati navečer i ustajanje u šest sati ujutro omogućuje organizmu da se najbolje odmori, najbolje ga pomlađuje i čovjeku pruža najveću količinu energije tijekom dana. Hormoni koji iscjeljuju tijelo oslobađaju se samo između deset navečer i dva ujutro, i to samo dok je tijelo u dubokom snu.

Poslijepodne se odmarajte petnaestak minuta
Petnaestominutna pauza za opuštanje omogućuje tijelu da se rastereti, opusti i pomladi. Takvo opuštanje može poboljšati metabolizam, ublažiti stres, tjeskobu, napetost i depresiju.

Budite ljubazni

Neka vam prijeđe u naviku da svaki dan budete ljubazni prema ljudima koje susrećete. Pokazalo se da čin izražavanja ljubaznosti stimulira imunosti sustav i pruža dublji osjećaj spokojstva.

Pokušajte i ovo:

Češće slušajte lijepu glazbu i vodite ljubav jer seks ozdravljuje. Vozite rjeđe, jer što manje vozite, manje ste izloženi stresu. Budite zahvalni, vedri, ne jedite kasno navečer, kuhajte, bavite se vrtlarstvom, nabavite kućnog ljubimca i otarasite se starih dugova. Stres je tihi ubojica, a financijski pritisak uvelike povećava stres što vodi u bolest.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.