Smotra istarskih rakija u Humu

2Već tradicionalna Smotra istarskih rakija održat će se kao što to inače biva zadnju nedjelju u mjesecu listopadu, točnije 27. listopada 2013. godine u Humu, najmanjem gradu na svijetu.

Svi zainteresirani proizvođači rakija od 12 do 14 sati moć će predati svoje rakije na ocjenjivanje na Polači u Humu, i to u nekoliko kategorija: biska, domaća obična, rakija s rudom, medenica, šljivovica-krekovica, brinjevača-smrička, rakije s travama, voćem ili šumskim plodinama, te voće u rakiji. Posjetitelji Huma imat će prilike deugustirati rakije od 14 sati kupnjom čašice za degustaciju. Osim degustacije, za sve posjetitelje bit će pripremljena i bogata gastronomska ponuda istarskih jela, te zabavni program.

Proglašenje najboljih rakija predviđeno je u 17 sati. Smotra istarskih rakija kontinuirano se održava već 13 godina s ciljem popularizacije domaćih rakija, te Huma kao grada biske. Na manifestaciji obično sudjeluju proizvođači rakija iz cijele Hrvatske, a posjeti je oko 1 000 ljubitelja rakija također iz cijele Hrvatske. Smotra istarskih rakija održava se u organizaciji Udruge Hum i TZ Grada Buzeta, pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i Mjesnog odbora Roč, te pod sponzorstvom Baccala` della Mamma i Humske konobe.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.