Snijeg na Žminjštini izdržao do podneva, u gorju palo 20-ak centimetara

Zahvaljujući obilnijim oborinama, najviše snijega protekle noći palo je na Žminjštini. Tanji snježni pokrivač pritom se lokalno zadržao sve do podneva.

U višim dijelovima Žminjštine sinoć je u kratkom vremenskom roku palo oko 20 mm oborina u obliku snijega, a na tlu se stvorio pokrivač debeo 5-6 centimetara. U zapadnijim i sjevernijim dijelovima središnje Istre uslijed izostanka intenzivnijih oborina nije bilo većih snježnih iznenađenja.

Nakon prestanka oborina i temperature zraka postupno su porasle iznad 0 °C, no maksimalne dnevne vrijednosti na području sa snijegom na tlu ipak nisu prelazile 6 °C.

Snijeg protekle noći na Pazinštini:

Što se tiče cijele Hrvatske, nakon ekstremnog “snjegoždera”, u gorju je pao novi snijeg. Najviše snijega palo je na Plitvičkim Jezerima (19 cm) te u Gospiću (17 cm) i Delnicama (13 cm) gdje ukupna visina pokrivača ponovno iznosi zimskih 29 cm.

U nizinama unutrašnjosti Hrvatske palo je do 7 cm (Vinkovci i Virovitica) dok je snježni pokrivač očekivano najdeblji na Zavižanu gdje je izmjereno čak 222 cm! (P.R./IM).

http://www.istramet.hr/snijeg-na-zminjstini-izdrzao-do-podneva-u-gorju-palo-20-ak-centimetara/

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.