Video: Snijeg zalepršao Istrom, sutra nastavak oborina

Sinoć su snježne pahulje zalepršale većim dijelom Istre. Snijeg je nastavio padati i tijekom jutra, a osim na Ćićariji, hvatao se tek na Labinštini te u višim područjima unutrašnje Istre – Žminju, Svetom Petru u Šumi, Starom Pazinu, Gračišću, Barbanu, dok je u Pazinu DHMZ u 7 ujutro bilježio tek centimetar snijega koji se ubrzo rastopio. Ipak, tijekom jutra je sniježilo i na zapadnoj obali Istre, u Poreču, Rovinju i Puli, premda se zbog previsoke temperature nije hvatao tla, a izostao je samo na Bujštini.

Video i fotografije možete pogledati u nastavku članka

Najniža temperatura od -5,6 stupnjeva Celzija tijekom jutra zabilježena je na prijevoju Poklon na Učki, u Pazinu je bilo -0,5, Labinu 0,3, Puli 1,5, Bujama 1,6, Rovinju 2,1, Buzetu i Novigradu 2,4, Umagu 2,6 te Poreču 2,7 stupnjeva Celzija. Tijekom dana očekuje se nastavak oborina.

– Sutra će biti oblačno uz povremen snijeg koji će u unutrašnjosti Istre stvarati snježni pokrivač. Snijega će povremeno biti i uz obalu, ali se zbog visokih temperatura zraka očekuje tek mjestimično stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, kaže meteorolog Istrameta Petar Radovan. Puhat će umjerena, na jugu Istre povremeno jaka bura. Temperature zraka u unutrašnjosti od -2 do 1 stupanj, a uz obalu od 1 do 4 stupnja”.

– U subotu prijepodne očekuju nas prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Temperature zraka u porastu, maksimalne dnevne u unutrašnjosti do 5, uz more do 7 stupnjeva. Kasno navečer i u noći na nedjelju slijedi novo naoblačenje uz oborine. Uz obalu će u početku padati kiša, a u unutrašnjosti kiša i snijeg. Sa zatopljenjem u višim slojevima atmosfere snijeg će u drugom dijelu noći i u unutrašnjosti prijeći u kišu. Zapuhat će južni vjetrovi. U nedjelju u prvom dijelu dana oblačno uz kišu, sredinom dana i poslijepodne postupan prestanak oborina uz djelomično razvedravanje. Dnevne temperature zraka će se kretati od 7 do 9 stupnjeva, zaključuje svoju prognozu Radovan.

glasistre.hr

Pićan – foto: Vivijana Težak

Podmeja, kraj Grimalde – foto: Sanja Dušić

Pazin – foto: iPazin

Zimski uvjeti su proglašeni na području Grada Pazina i općina: Karojba, Tinjan, Sv. Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje i Lupoglav.

Evo nekoliko kadrova današnje sniježne idile u Pazinu i Žminju.

[fbvideo id=”575955529084078″ width=”500″]

[fbvideo id=”576001492412815″ width=”500″]

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.