Snimanje serije ‘Borgia’ u Pazinskom kaštelu

borgije_2014Snimanje treće i ujedno završne sezone povijesne serije ‘Borgia’, čija je radnja smještena u renesansno razdoblje i govori o usponu pape Aleksandra VI., započelo je ovog siječnja u Dubrovniku, a nastavit će se na više lokacija u Istri, između ostalih i u Pazinu, u Kaštelu i njegovoj blizini. Snimanje u Pazinu, predviđeno za četvrtak, 23. siječnja 2014., realizirat će se dan ranije, odnosno u srijedu 22. siječnja 2014.

Radnja ‘Borgie’ smještena u renesansno razdoblje, doba Da Vincija i Michelangela, govori o usponu pape Aleksandra VI. odnosno Rodriga Borgie kojeg je utjelovio John Doman. Uz njega se još pojavljuju Mark Ryder kao Cesare Borgia, Isolda Dychauk kao Lucrezia Borgia te mnogi drugi.

Dio radnje snimat će se ulicom Prilaz kaštelu, od Starog trga do Kaštela pa će se ta ulica osloboditi od svih parkiranih auta, kako bi se osigurao nesmetan prolazak vozila za potrebe snimanja.

Ovo je odlična prilika da se pored Dubrovnika i poznatijih istarskih primorskih gradova, promovira i naš grad i da na filmskom platnu, uz plejadu poznatih svijet obiđe i naš najvrjedniji spomenik srednjovjekovne graditeljske baštine.

pazin.hr

2 komentara na “Snimanje serije ‘Borgia’ u Pazinskom kaštelu”

  1. Glumac napisao:

    A statiste ce dovest sa sobom ili su trazili lokalne ljude pa im dali priliku da zarade koji dinar.

  2. laik napisao:

    Tako je!!! Vajka treba gledat samo svoju osobnu kratkoročnu korist!!!
    Balkanci bili i ostali.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.