Sonji Matijašić novi mandat ravnateljice Učilišta?

Sonja Matijašić, dugogodišnja ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Pazin dobila je natpolovičnu podršku Upravnog vijeća za novi mandat na čelu Učilišta. Slijedom toga Upravno vijeće predložit će Gradskom vijeću Grada Pazina da imenuje Sonju Matijašić ravnateljicom ove pazinske kulturne ustanove za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Od predsjednika Upravnog vijeća Tomislava Čubrića doznajemo da je na raspisani natječaj prijavljeno ukupno petero kandidata od kojih su četiri udovoljavala propisanim uvjetima. Od petero članova Upravnog vijeća troje je bilo ZA Matijašić, a dvoje PROTIV. Slijedi rasprava na idućoj sjednici Gradskog vijeća koje bi trebalo potvrditi, ili sudeći prema najavama nekih od vijećnika, možda i odbaciti odluku Upravnog vijeća.

iPazin.net

22 komentara na “Sonji Matijašić novi mandat ravnateljice Učilišta?”

 1. Mae napisao:

  Nesto drugo nismo ni ocekivali.

 2. starinar napisao:

  Da bi članak bio potpuniji bilo bi dobro znati da su predstavnici Grada Pazina, Tomislav Čubrić i Stanko Mališa bili protiv, a predstavnici zaposlenika i roditelja djece muzičke škole za izbor Sonje Matijašić. Članak vam je dosta štur.

 3. amijandr napisao:

  Odluku treba potvrditi gradsko vijeće,zar ne?U kuloarima sam čula svakojake priče,izgleda da još nije gotovo.
  Čekajmo i nadajmo se.

 4. Političar napisao:

  Sigurno bi za POU bilo dobro da dođe do promjene na čelu, ukoliko je Upravno vijeće predložilo sadašnju mišljenja sam da vijeće grada treba samo potvrdit odluku.
  Inače se šalje poruka da vijeće prema političkim preferencijama bira, a da ne sluša savjet Upravnog vijeća koliko got to u ovoj situaciji izgledalo smiješno i tragično.
  Upravno vijeće svojom odlukom snosi odgovornost a time i sudbinu s odabranom osobom, gradsko vijeće i vijećnici mogu na druge načine tražiti rijesenja te nuditi prijedloge.

  1. cekaonica napisao:

   Ma da. Politika ju je postavila, politika neka ju makne. Ne treba nam još nekoliko izgubljenih i propuštenih milijuna kuna.

  2. amijandr napisao:

   Nisam sigurna,ali vijeća u organizacijama nisu birana po stručnosti nego po nekom polujasnom ključu,a ne baš rijetko i po onome tko bi uopće to htio raditi jer se nikome neda.Mislmi da nije velikea razlika niu pučkom.
   Ako je grad osnivač,onda snosi odgovornost.Grad predstavlja gradsko vijeće.Otuda mu i naziv.Ako je gradsko vijeće nezadovoljno vijećem pučkog,radom pučkog,ravnateljicom,onda vijeće grada treba opozvati odluku vijeća pučkog i inzistirati na novom vodstvu.
   Mi nismo birali vijeće pučkog, nego vijeće grada i oni su jednako odgovorni.A vijeće grada je politika koje odluke može donijeti na temelju političkog interesa ili stručnog interesa, dakle stručnosti osoba u vijeću,takoi ravnatelja/direktora.
   Ispravite me ako griješim. :)

   1. barba napisao:

    koliko je sonja vazna IDS-u i ca ce nezavisni i hdz dobit zauzvrat?

    1. cekaonica napisao:

     Kako mislis koliko je vazna IDS-u? zauzvrat za sta? Koliko citam ni HDZ, a ni nezavisni nisu glasali za njen izbor na upravnom vijeću.

 5. ja. napisao:

  Sonja ima obrazovanje, po meni radi dobro. u gradu se odvijaju kulturni događaji. Ne znam u čemu je problem.

 6. ija napisao:

  Najviše programa u Pazinu organiziraju udruge, a Pučko otvoreno učilište samo iznajmljuje Spomen dom. Uspjeh je ako se negdje pojeve kao suorganizatori.
  Pučko otvoreno učilište nema pozornosti vrijedne vlastite produkcije, a programu se može pročitati na http://www.pazin.hr. To je katastrofa. Samo se prepisuje iz godine u godinu. Pogledajte samo Buzet. Koliko je programa POU aplicirao na evropske fondove-ništa. To je posao ravnatelja, a ne samo kukati kamo iz grada ništa ne daju pa zato ništa neću raditi. Svatko može biti takav direktor/ica da od Grada dobiva lovu i dijeli plaće za tim facama koje ništa rade u POU. Ne treba zaboraviti da Grad plaća 830 tisuća kuna zato što je gospođa o kojoj je riječ nezakonito dala otkaz profesorici u Glazbenoj školi. Čija povrijeđena taština u ovom gradu vrijedi 100 tisuća eura, da je porezni obveznici moraju vraćati?
  Uostalom najbolje o ravnatelju ustanove govori zgrada u kojoj ta ustanova djeluje. Pogledajte Spomen dom i sve se vidi. Naravno da je do novaca teško doći, ali dobar se direktor vidi po tome što ih može naći.
  Vrijeme je za promjene, a u ovoj situaciji Grad si je sam kriv što je promjenom statuta izgubio pravo većine u Upravnom vijeću POU.

 7. ja. napisao:

  Imaš li ti ideju gdje i kako namlatiti novce?. Ako imaš, predloži ili se kandidiraj za to mjesto. Možda da se dovedu cajke?

 8. ja. napisao:

  Čije je vlasništvo Spomen dom? Zanimljivo je kako grad smogne novce za Rim i za nazovimo pjevačicu Rozgu koja je u Pazinu bila čak dva puta. Gdje nađu novce?

  1. ija napisao:

   Spomen dom je u vlasništvu Grada, ali budući da Grad, kao jedinica lokalne samouprave, ne može upravljati sa svim svojim potencijalima osniva ustanove i daje im na upravljanje objekte. Dakle dao je POU da upravlja Spomen domom u kojem POU svojim programima ostvaruje novce za zaposlene i djelatnost ne tražeći ništa za uzvrat.
   Ovo je isto kada otac da djetetu kuću neka u njoj živi i radi, ne tražeći ništa za uzvrat. Sposobno dijete će u njoj živjeti i raditi od svog rada. Popravljat će je i skrbiti o njoj. Ono nesposobno, čitaj pazinsko POU, će stalno jadikovati i stalno od tate tražiti novce jer nema posla i jer mu kuća propada, a da pri tomu ništa ne radi da poboljša svoj položaj.
   Dakle, nije važno tko je vlasnik već tko upravlja. Da se mene pita trebalo bi napraviti kao u Novigradu. Rasformirati POU i organizaciju kulturnih djelatnosti povjeriti sposobnijima. Imao primjer u Pazinu, otkako se gradska knjižnica odvojila od POU Pazin funkcionira fantastično.

 9. ija napisao:

  Ovo ne shvaćam kao rubriku korisni savjeti, već kao tribinu.
  Dragi moji. Nema više: “evo vam love pa se zabavljajte”. Danas treba osmisliti program i aplicirati ga na fondove: gradskog proračuna, županijskog proračuna, državnog proračun i evropskih fondova. Prisjetite se lanjskog kulturnog ljeta u Pazinu kojem na sreću POU nije ni prismrdilo. Dakle treba osmišljati programe, a ne tražiti lovu pa ćemo je već nekako potrošiti. To se može iščitati u programu i financijskom planu POU Pazin za 2013. Pazin zaista nema nijedan program po kojem bi bio poznat, a POU je u njegovom osmišljavanju trebao sudjelovati. Na tom tragu ravnateljica u svojih 12 godina na tomu ništa nije napravila, ama baš ništa. Čak nije našla majstore da poprave krov od prokišnjavanja.
  Zanimljivo bi bilo vidjeti koji je projekt POU tijekom proteklih 12 godina samostalno osmislilo i realiziralo, pa i ako nije, da se vidi zašto nije, tko je odgovoran.

 10. ja. napisao:

  Pa daj konačno prijedlog kako poboljšati financijsko stanje. Ja vidim tu rješenje jedino u angažiranju cajki i sličnih”umjetnika”

  1. ija napisao:

   Moj je prijedlog rasformirati Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Obrazovanje odraslih povjeriti Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, Osnovnu glazbenu školu pripojiti Osnovnij školi Vladimira Nazora. Treba osnovati i u Spomen dom smjestiti Agenciju za kulturne djelatnosti. Izabrati sposobog voditelja, a takvih u Pazinu vjerujete mi ima.
   Mislim da programe POU, ovakvi kakvi jesu, ne trabaju voditi dvije osobe: ravnateljica i organizatorica kulturnih djelatnosti uz vlastiti računovodstveni servis.
   Da, što je posao ravnatelja POU, ako programe organizira i vodi Organizator kulturnih djelatnosti?

 11. ja. napisao:

  Dopbar prijedlog, tako bi bilo dobro rasformirati općinu i sve to staviti u privatne ruke.Najlakše je dobivati plaću od por.obveznika.zapošljavaju se podobni, odnosno po vezi a ako radiš od 8 i dođeš u općinu prije osam, nema nikog na radnom mjestu tako da trebaš uzeti GO ako želiš nešto obaviti. Sve u privatne ruke.

 12. ja. napisao:

  Šta se tiče sposobnog dijetetea, ono u današnje vrijeme ne može biti sposobno ako mama ili tata nisu “sposobni” pa mu ne nađu posao jer znamo kako se danas dobiva posao. Bilo je toga uvjek, ali danas nema šanse bez “sposobnih” (teške beze) roditelja. Toliko o sposobnosti današnjeg djeteta.

  1. ija napisao:

   Trabunjaš i ne poznaš stvari. Pogledaj Plan POU za 3013. na http://www.pazin.hr.
   Dakle POU Pazin 2013. ima proračun od 4.354.30 kuna, od toga izravno od tate (proračuna grada Pazina) 1.391.540 kuna i još 1.302.530 kuna od mame (uglavnom iznajmljivanja prostora u Spomen domu koje im je Grad ustupio bez naknade, da njima gospodare). Dakle roditelji (Grad Pazin) će Pučkom otvorenom učilištu ove godine dati 2.690.070 kuna + 186.000 kuna za izgubljeni sudski spor.
   Nažalost u planu POU za 2013. nema ni lipe, pa ni centa za neki poseban program ili projekt, a ne piše ništa ni o nekom programu u kojem POU kreativno participira i tako si poboljša dohodak.
   O privatizaciji u mojim postovima nema ni riječi, ali 4,35 milijuna kuna godišnje za ono što POU daje građanima ipak nije malo.
   Zbogom, više se neću javljati na tvoje nebuloze. Sve što te zanima imaš na http://www.pazin.hr.

   1. amijandr napisao:

    Dobro zboriš. Pusti to gunđalo, ima kvalitetnijih osnova za razgovor pod ovom temom.

 13. BY napisao:

  A kad se vec spominje izgled Spomen doma i prokisnjavanje ne mogu se ne osvrnut na prostor u kojem nase male plesacice i balerine vjezbaju dva put tjedno a koji je u vecini slucaja nedovoljno zagrijan (citaj: leden). Curice se na toj zimi skidaju i presvlace u svoje haljinice i tajice u kojima vjezbaju! A na kraju nas jos posjeti i kucni majstor i unatoc tome sto se cure jos presvlace i tu su sa svojim mama on ugasi svjetlo jer mi se njemu zuri a mi to ne bi valjda znale same. Cijena: 150 kn mjesecno.

 14. BY napisao:

  A u cijenu naravno nije ukljucena obavijest o eventualnim izmjena termina odrzavanja probi. Tako su pojedini roditelji dovodoli djecu na probe, a termin je bez naseg znanja prebacen sat vremena ranije. Isprika: nisu mogli pronaci brojeve nasih telefona koje smo uredno ostavili prilikom popunjavanja prijavnica i upisa.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.