Sopci i cantaduori za Dan općine Cerovlje

U petak, na Dan antifašističke borbe, koji je ujedno Dan općine Cerovlje, u središtu općine održan je bogati sportski i kulturni program.

U večernjem programu na mjesnom trgu u sklopu manifestacije Sopci i kantaduori općine Cerovlje nastupilo je tridesetak lokalnih, među kojima mnogo mladih glazbenika koji njeguju tradicijsku glazbu ovog dijela Istre temeljenu na bajsu, harmonici i puhaćim instrumentima.

Susret su otvorile popularne Cerovljanske mažoretkinje, a najmlađi svirač na smotri bio je sedmogodišnji Jure Brajuha na klavirki koji je nastupio sa svojom devetogodišnjom sestrom Vanesom, koja je svirala na frajtonerici. Kako se približavala noć tako se mjesni trg dupkom popunio, pa su popularni Koktelsi imali za koga svirati do dugo u noć.

U 9 sati krenuo je u Cerovlju i Pazinskim Novakima cjelodnevni boćarski turnir u kojem je sudjelovalo deset ekipa iz svih mjesnih odbora općine. U konačnici su slavili boćari iz Oslića (Krivičić, T. Grozić, K. Grozić) koji su u finalnom susretu bili bolji od ekipe Cerovlje I. (Matijašić, Flegar, Lušetić). Treća je bila ekipa Cerovlje II. (Anzur, Stranić, Drndić) koja je u borbi za “broncu” svladala novačansku ekipu Buffet Lori (Šestan Flegar, Šestan).

U poslijepodnevnim satima održao se malonogometni turnir na kojem je slavila ekipa Cerovlja koja je u finalu svladala Grimaldu. U utakmici za treće mjesto Pazinski Novaki pobijedili su Gologoricu, a na turniru su se još natjecale ekipe iz Boruta i Paza.

Pažnju posjetitelja privukli su kršni konopaši koji su drugi put gostovali u Cerovlju. Zanimljivo je bilo tijekom dana pratiti utakmicu u daljinskom jahanju koju su organizirali pazinski Konjički klub Soko i Općina Cerovlje, a tijekom subote je u Sidretima održan i turnir u gađanju glinenih golubova.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.