Spašena mačka iz dimnjaka

Više od dva sata trajala je u srijedu ujutro neobična operacija spašavanja mačke koja je danima bila zaglavljena u dimnjaku na trećem katu bivšeg Doma HV-a u Pazinu na adresi Rašanova 2/4.

Žalosno mijaukanje koje je dopiralo iz zida čuli su službenici, koji rade u toj zgradi s brojnim uredima javne uprave, još u ponedjeljak. No, ni članovi radioamaterskog kluba iznad čijih se prostorija nalazio dimnjak, ni dimnjačari nisu uspjeli izvući mačku koja je propala duboko u dimovodnu cijev, sve dok u srijedu ujutro nisu pozvani djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Pazin.

– Mačka se nalazila negdje na sredini dimovodnog kanala, a izvukli smo je kroz otvor odnosno rozetu gdje se peć spaja na dimnjak, kaže pazinski vatrogasac Alen Bakša.

“Bilo je zahtjevno, jer je prvo trebalo locirati poziciju gdje se ona točno nalazi. Od iznad se to nije moglo vidjeti, jer dimnjak ima završnu kapu koja smeta, pa smo morali upotrijebiti ogledala. Pritom smo morali paziti da mačka ne padne još dublje, pa smo ispod njene pozicije podložili odvod kartonima. Kroz najbližu rozetu spustili smo platnenu traku po kojoj je sama izašla van”, kaže vatrogasac Nenad Starčić dodajući da je mačka prilikom izvlačenja bila pitoma i umiljata, te je odmah prela, pa pretpostavljaju da ima vlasnika.

“Službenice koje tamo rade su joj donijele šunke i vode, pa je odmah jela i pila, a zatim smo je predali volonterima pazinske udruge za zaštitu životinja Happy End koji će pokušati naći vlasnika”, zaključuje Starčić.

Maca sive boje u srijedu poslijepodne još je čekala svoje vlasnike u životinjskom azilu na Lokama, saznali smo od volontera udruge Happy End. (A. DAGOSTIN)

www.glasistre.hr

3 komentara na “Spašena mačka iz dimnjaka”

 1. luče napisao:

  i veliko HVALA HappyEndu koji se brine za napuštene životinje.
  Zanima me ko bi uzeo mačku da njih nema?

 2. save_animals napisao:

  happy end je samo tretiranje posljedica tzv. ljubitelja životinja koji se neodgovorno ponašaju. trebalo bi zabranit ljudskom rodu da svojata, drži i zatvara životinje.

 3. Mijao napisao:

  Bravo vatrogasci, HappyEnd i vlasnici koja je sretno preuzela (izgubljenu) macu :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.