Spektakl grupe Gregorian u pulskoj Areni 5. kolovoza, iPazin uskoro dijeli dvije karte za koncert

gregorian.jpgU sklopu svjetske turneje započete 2009. i jubilarne 10. godišnjice glazbenog djelovanja Gregorian, jedinstveni njemački zbor pod vodstvom slavnog Franka Petersona, vraća se u Hrvatsku. Održat će tri spektakularna koncerta od kojih prvih zbog lokacije privlači posebnu pozornost. Naime, 1. kolovoza Gregorian je u Dubrovniku i koncert ima na otoku Lokruma, 3. kolovoza je u Zadru (ispred crkve sv. Donata), a 5. kolovoza u pulskoj Areni.

Na ovoj turneji Gregorian promovira svoj aktualni album “Masters Of Chant Vol. VII” na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Rosesa, grupe U2, grupe ABBA, Depeche Modea, Kate Bush, Led Zeppelina, Snow Patrola i dr. Inspirirani gregorijanskim kantonskim pjevanjem, Gregorian izvodi obrade pop i rock pjesama, a osam vrhunskih pjevača i pjevačica odjeveno je u odore monaha. U Hrvatsku stižu s pratećim bendom, impresivnim scensko-glazbenim nastupom kojim su već odavno osvojili svjetsko glazbeno tržište.

Vrhunsku kvalitetu vokalista ovog jedinstvenog zbora prepoznali su i svjetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj glazbi u blockbusterima poput serijala filmova Harry Potter, Gospodar prstenova i Ratovi zvijezda. Kolika je popularnost ove vrste glazbe, dokazuje i činjenica da svake godine Gregorian izdaje po jedan album, a izdao je i dva cjelovečernja DVD-a sa snimkama nastupa te tri DVD-kompilacije koje objedinjuju nastupe po europskim pozornicama. Također, u svibnju prošle godine su, u povodu posjeta pape Benedikta XVI. Izraelu, nastupili na koncertu pomirenja u antičkom rimskom amfiteatru Beit She’an.

Cijene ulaznica za koncert Gregoriana u Puli su 270, 230, 350 kn
Prodaja karata: www.eventim.hr

iPazin portal će uskoro podijeliti dvije karte za koncert, zato postanite fan/obožavatelj iPazin portala na Facebooku da ne propustite ovu jedinstvenu priliku.

Poslušajte kako zvuče

[youtube t8owYGtdfXw]

[youtube fwL9i5DWkyw]

[youtube 8JFGdH5wgCs]

[youtube 4u-4EQP4kzk]

450px-gregorian_in_freiburg_1010521.jpg

[youtube 4zwqwKo7cgU]

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.