Spektakl na svjetskoj pretpremijeri western filma “Diblja Istra”

Diblja IstraSkupi auti, crveni tepih, obilje glamura i dobra zabava obilježili su svečanu pretpremijeru najnovijeg pazinskog filmskog dragulja.

Gala večer u prostoru novog najmodernijeg hrvatskog singlpleksa “Rijetko Ki Plaća” priređena je samo za filmsku ekipu i posebne uzvanike. Uz pretpremijerni prikaz samog filma, u programu su bile i projekcije zgoda i nezgoda sa snimanja, najava sljedećeg projekta, a večer se nastavila u ugodnom druženju i razmjeni kritika i komentara.

Nervoza pred ovaj važan događaj osjećala se danima prije, a kulminacija u subotnju večer započela je u 20 sati. Uzvanici su napeto čekali dolazak zvijezda na crveni tepih dok su novinari namještali silnu tehniku kako bi spremno dočekali neki trač za punjenje žutog tiska. Prva zvijezda na crvenom tepihu, glavni glumac Dragan Družeta otpočeo je promenadu i izazvao salve vriskova obožavateljica.Uz njega, nositelji radnje su Suzi Jašić i Goran Jedrejčić. Ako toj ekipi pridodamo Bojana Družetu dobit ćemo poker zaslužan za scenarij i režiju.

O samom filmu sve najbolje. Zanimljiva priča i snažni karakterni likovi, uz obilje humorističnih scena i nevjerojatnih obrata motor su ovog djela. Pazintown, grad u kojem se zbiva radnja filma, tipičan je grad iz filmova o divljem zapadu, s neustrašivim šerifom, opakim negativcem te strahom, smrću i opasnosti u zraku. Izvrsne scene potjere, pljačke vlaka te neizostavnih dvoboja «točno u podne» ali i kvalitetna gluma natjerali su prisutne na salve smijeha i dugotrajni pljesak. Komentari uzvanika nakon projekcije bili su vrlo pozitivni, a na licima filmske ekipe ocrtavao se ponos i zadovoljstvo.

Vjerna scenografija i kostimografija doprinose atmosferi u filmu. Popis suradnika i podupiratelja je poduži i trud oko Pljukanca se osjeća od uvodne scene pa do samog kraja. U produkciji Final-mente Prodakssn, mlade i perspektivne producentske kuće, do sada ste već mogli gledati nekoliko vilmskih uradaka, no prvi pljukanci western Diblja Istra je veliki korak naprijed i utjecaj iskustva je očigledan.
«Film je sniman ukupno tri dana na lokacijama u Gračišću i Šujevićima. Buđet se mjeri u kobasicama, vinu i biri, a snimano je uglavnom jednom kamerom bez dodatne rasvjete i vanjskih mikrofona.» – rekao nam je Dragan.
Mauricio Martinčić, koji je svojim idejama oblikovao scenarij i dodao mu «western» šuga, sa smiješkom na licu kratko je prokomentirao: «Izi mani.»
Za izvrsnu glazbenu podlogu zaslužni su Enio i Morikone, odnosno duo Pernić i Farkaš, te Limena glazba Pazin.
«Osjećam se divno, film je uspio, publika je zadovoljna i idemo dalje.» – riječi su Suzi, koja nam je brzo pobjegla i nastavila druženje.
Nije baš jasno zbog čega Dragan i Suzi nisu na crveni tepih došli u paru, a ni nakon projekcije nisu često viđeni u istom društvu. Bojan, osoba za odnose s javnošću nije htio potvrditi prekid slavnog para, no sve nam je postalo jasnije kad se u gluho doba noći Dragan zalijepio za izvjesnu P.C.

Ekskluzivno saznajemo da se uskoro planira i svjetska premijera za svekoliko pučanstvo. Unutar nekoliko tjedana građani Pazina moći će uživati u djelu svojih sugrađana. Zbog toga nećemo puno otkrivati o samom filmu, uz toplu preporuku – obavezno pogledati, požaliti nećete sigurno!

Pogledajte video s predpremijere!
[youtube YWMNNYqrs6M]

Pogledajte fotografije u galeriji!

Diblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijeraDiblja Istra - pretpremijera

8 komentara na “Spektakl na svjetskoj pretpremijeri western filma “Diblja Istra””

 1. cesko_jr napisao:

  hehe…zakon…jedva cekan pogledat film…vidim bija je veliki spektakl a taj film s ovakvom ekipom koja je radila na njemu to i zasluzi :), pozdrav iz Rijeke
  cesko_jr

 2. allrightsreserved napisao:

  kadi moremo nabavit ili pogledat filmič?

 3. Vesna napisao:

  Ajme, baš šteta ča me ni bilo. Jbg. :(

 4. uuu napisao:

  Bravo, pa Pazin ima pravu filmsku ekipu, a buđet baš i nije jeftin….
  Sve pohvale, samo da i pučanstvo to riva vidit.

 5. Anonimno napisao:

  oooo,anke ja bin to tila vidit!!!!Bravo Pazinjani!!!

 6. lelich napisao:

  jeeeeee… brawo mi !!! ma smo lipi

 7. Anonimno napisao:

  Kad morete pogledat film ?
  Pa pratite iDalje iPazin i biti ćete pravovremeno obaviješteni o mjestu i vremenu premijere za sveukupno pučanstvo :-)
  Koristim priliku da se zahvalim članicama i članovima RKP-a na super organiziranoj predpremijeri.
  Vidi se da su svi uživali i dobro se proveli

  Kesss

 8. Anonimno napisao:

  Bravo Kes! I tvoji pomoćnici… :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.