Speleološka škola u organizaciji pazinskog speleološkog društva Istra

speleolog_2014Speleološko društvo „Istra“ Pazin u suradnji sa speleološkim društvima „Ćićarija“ iz Roča, te „Buje“ iz Buja, organizira zajedničku speleološku školu sa ciljem edukacije zainteresiranih polaznika o speleologiji, te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome.

U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski dio koji se provodi u prostorijama navedenih društava, te praktični dio na terenu gdje se stječu potrebna znanja i vještine za sigurno istraživanje špilja i jama.

Speleološka škola predviđa terenske vježbe (posjete speleološkim objektima) od kojih se najmanje jedna organizira kao dvodnevni boravak u prirodi s bivakiranjem (spavanjem u šatoru).

Organizirana je tako da se jednom tjedno (u srijedu) u večernjim satima izvode teorijska predavanja, a vikendom se odlazi na teren. Na speleološku školu se mogu prijaviti sve psihofizički zdrave osobe starije od 16 godina, nije potrebno nikakvo predznanje.

Svu speleološku opremu osigurava matična Udruga, potrebo je imati samo želju i volju za bavljenje speleologijom te gumene čizme ili planinarske cipele, rukavice i radnički kombinezon.

Cijena speleološke škole iznosi 500,00 kn (dobiva se; jednogodišnja članarina, osiguranje od nezgode, te diploma „speleolog pripravnik“). Škola počinje 28.09.2014., uz obaveznu prijavu do navedenog datuma, na e-mail: [email protected] ili 091 5121528 / 098 330038.

Više informacija na: https://www.facebook.com/speleoloskodrustvoistra

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.