Splićani vratili pobjednički pehar na 15. juniorskom turniru Marijan Salamun Salko

U Pazinu je nakon tri dana završen petnaesti memorijalni međunarodni turnir Marijan Salamun Salko. U prvoj utakmici turnira KK Heliosa iz Domažala pobijedila je domaćine sa 65 – 60. Zanimljiv je podatak (pored toga da domaćine nije služio šut izvana) ukoliko bi se uzeo u obzir rezultat iz prvih pet minuta utakmice i zadnjih deset minuta domaćin bi pobijedio sa 13 razlike. U drugoj utakmici turnira odigrano je finale prije finala. Split je bio uspješniji u utakmici jakih obrana sa 55 – 51 od ekipe Olimpia AX Armani.

Drugog dana turnira uvertira je bilo ujutro sudjelovanje trenera svih ekipa turnira na otvorenom stolu. Pozvani su bili svi treneri regije zapad. Uz opravdana odsustva ipak treba u četverosatnoj konstruktivnoj raspravi trenera sudionika istaknuti i Andreja Teslu tajnik UHKT, Nenu Mravlinčnić jedinu trenericu među kolegama u muškim ekipama prve i druge lige i voditeljicu projekta Žurko gdje su u baby košarci uključena djeca od 2 godine. Sa područja Istarske županije treba istaknuti nastup Enea Codaccija čelnika i trenera KK Oliva, Igora Valića trenera KK Poreč, te trenericu Tatjanu Sušnica Relić iz ŽKK Stoja. Raspravljalo se i uspoređivao razvitak igrača i sustavi treniranja i natjecanja od škole košarke do seniora u tri države, status i vrednovanje trenera, širina baze u klubovima ( Milano sa brojem stanovnika kao Hrvatska!), praćenje igrača do seniorske dobi ..

Zaključeno je da je rasprava bila konstruktivna, treba je redovno održavati i izuzetno je potrebna u cilju razvitka košarke. Popodne su nakon obilaska grobu Marijana Salamuna Salka odigrane utakmice. Najprije je KK Split pobijedio KK Helios sa 75-60. Nakon toga su domaćini tricom Luke Zajca i pogođenim slobodnim bacanjem i vodstvom od 2 razlike minutu i pol do kraja utakmice nepotrebno bacili “nekoliko lopti u bunar” i u napetoj završnici izgubili sa 65-69. Zadnji dan turnira Talijani su bili uspješniji od Slovenaca sa 65 – 51 u utakmici za drugo mjesto. U zadnjoj utakmici turnira Splićani su pokazali da  su opravdali status favorita turnira i sa visokih 90 – 54 pobijedili domaćine koji su nakon dvije utakmice koje su imali u egalu bili iscrpljeni za veće domete.

Turnir je još jednom pokazao jako dopadljivu košarku, gledatelji su vidjeli šest reprezentativaca ( Ante Perkušić MVP turnira, te Gizdavčić i Šarić iz Splita, Jošt Flerin iz Heliosa Domžale te Francesco Gravaghi i Musumeci Riccardo iz Olimpia AX Armani). Najbolji u domaćim redovima proglašen je Teo Erik.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.