Spomen dom treba nove izvore financiranja

Jednoglasno i bez rasprave usvojeni su na nedavnoj sjednici pazinskog Vijeća programi rada i financijski planovi za 2012. Gradske knjižnice i Muzeja grada Pazina. Kod rasprave o takvom materijalu Pučkog otvorenog učilišta je vijećnik Stanko Mališa, koji je i član Upravnog vijeća Učilišta, ukazao na potrebu da se Istarska županija više financijski angažira posebno kod održavanja Spomen doma koji nema samo pazinski već i širi značaj.

Ravnateljica Sonja Matijašić je potvrdno odgovorila na upit nezavisnog vijećnika Tomislava Čubrića o tome jesu li se javili na natječaj Ministarstva kulture za digitalizaciju kino opreme pri čemu Ministarstvo daje 70 posto sredstava. Matijašić smatra da treba pokrenuti neku političku akciju za to da se Spomen dom financira i iz drugih izvora. Donesene su i odluke o raspisivanju javnih natječaja za čelne ljude knjižnice i muzeja.

Glas Istre, 30. prosinca 2011

6 komentara na “Spomen dom treba nove izvore financiranja”

 1. MARIJA napisao:

  Bilo bi dobro da se javno zna čime raspolaže spomen dom . npr. ako nekom treba velika dvorana lijepo bi bilo da zna da nema na raspolaganju rasvijetu,razglas ili nedaj bože ča drugo.jer u cjeni je samo prostor. kao primjer pitajte pulu jer i.n.k. ima jeftiniju dvoranu a uz to uračunato njihov razglas , rasvjeta …..moram priznat zanimljivo i za raspravu.ipak poznavajući povijest, naši roditelji, bake i djedovi morali su svoju plaću odvojit za izgradnju s. doma uz obećanje da će njihovoj djeci i unucima biti bolje.

  1. tomcub napisao:

   ispravak netočnih navoda,
   ovo su cijene INK (http://www.ink.hr/index.php?id=64):

   Komercijalni najam velike dvorane = 25.000,00 + PDV

   Najam velike dvorane za ustanove, organizacije i udruge koje se djelomično ili potpuno financiraju iz proračuna Grada = 10.000,00 + PDV,

   a ovo cijene velike dvorane Spomen doma:

   VELIKA KONCERTNA DVORANA do dva sata korištenja 260,00 eura + PDV

   VELIKA KONCERTNA DVORANA za komercijalne programe do dva sata korištenja 500,00 eura + PDV

   * svim udrugama, školama, ustanovama, klubovima itd. korištenje prostora Učilišta naplaćivat će se prema važećem cjeniku umanjeno za 50 posto.

   1. marija napisao:

    i.n.k. 25 000 + pdv najam dvorane za CIJELI DAN
    , A SAD PAZIN, SAMO 2 SATA 1950 kn + pdv bez razglasa i rasvjete a di je tu CIJELI DAN ? RAČUNICA POSTOJI.
    RAZGLAS I RASVJETA ZA CIJELI DAN OD 5000 KN -DO….

    1. tomcub napisao:

     ajde MARIJA nađi mi neki račun gdje je Spomen dom naplatio dvoranu 500 € ili 260 € (2 sata) x 12 (cijeli dan) pa ćemo dalje diskutirati, no, kako čujem, Spomen dom će u novom cjeniku također iskazati cijenu po danu (i u kunama), koja će biti cijena – ne znam, vjerojatno najmanje duplo jeftinije nego INK, jer nedostaje ta oprema što kažeš, po kapacitetu INK ima tek 85 mjesta više (13%), a koju bi ti stavila cijenu?

 2. aravnic napisao:

  a zašto su iznosi u eurima?

  1. tomcub napisao:

   ne znam, ali čujem da će se napraviti novi cjenik s iznosima u kunama

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.