Sporne nekretnine ipak ponuđene na prodaju

Pazinsko je gradsko vijeće na posljednjoj sjednici ponovno raspravljalo o spornoj “Odluci o popisu poslovnih prostora koji su predmet kupoprodaje”, zbog koje su na prošloj sjednici, nakon što im nije udovoljeno zahtjevu da se ta točka skine s dnevnog reda, vijećnicu bili napustili oporbeni vijećnici iz redova SDP-a i HDZ-a te nezavisni vijećnik Valter Milohanić. Preostali vijećnici koalicije IDS-HSU-HNS su pak na prošloj sjednici prijedlog ove odluke vratili predlagatelju radi dopune njenog obrazloženja analizom razloga i učinaka predložene prodaje.

U tom dopunjenom obrazloženju, koje je izložila pročelnica Maja Stranić Grah, navedeno je da se za devet poslovnih prostora i dvije garaže ukupne površine od 549 četvornih metara, koje se kanilo prodati, mjesečno ubirala zakupnina u ukupnom iznosu od 24.682 kune, odnosno godišnje ukupno oko 270.000 kuna. Godišnji prihodi od ovih prostora predstavljaju nešto manje od 12 posto ukupnih prihoda od zakupa svih poslovnih prostora koje Grad Pazin iznajmljuje. Zbog njihove dotrajalosti narednih bi godina u te prostore trebalo znatno uložiti kako bi se očuvala njihova funkcionalnost, a kako je izračunato, ulaganja bi anulirala dvogodišnji ili trogodišnji prihod od njihove zakupnine. (Davor ŠIŠOVIĆ)

http://www.glasistre.hr/767a7ec7-d5b7-40a7-8ecf-b7130c0d6c71

3 komentara na “Sporne nekretnine ipak ponuđene na prodaju”

 1. Anonimno napisao:

  Ja bin rada znat da li bi svi oni koji su za to glasali napravili isto da je to njihovo privatno vlasništvo.

  1. fritula napisao:

   da je to nečije privatno vlasništvo, taj privatni vlasnik bi zna u kojem stanju su te nekretnine, brinu bi se za njih i uskladi tržišne uvjete. ovo je sve samo ne to.

   1. Anonimno napisao:

    jušto tako

    sad je samo pitanje da li je neki svjesno pušti da to propadne da neki drugi kupi za male šolde ili to bila nebriga

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.