Kao u srcu ljeta: Temperature danas porasle do 34°C!

Sukladno najavama, današnji dan obilježilo je pravo ljetno vrijeme uz iznadprosječnu toplinu na cijelom području.

Toplo od jutra
Već od jutra bilo je toplo, naročito uz južnu obalu poluotoka gdje se minimalna temperatura zraka nije snižavala ispod 21°C. U dijelovima Pule minimalna noćna temperatura zraka iznosila je srpanjskih 23°C.

U unutrašnjosti smo mjerili niže temperature zraka, no ne možemo govoriti o pravoj rujanskoj svježini. Najniža temperatura zraka pritom je izmjerena u Ivolima kraj Pazina, a iznosila je 13°C. Ivoli su inače poznati kao vrlo hladna mikrolokacija gdje i zimi u danima kada postoje uvjeti za noćno ohlađivanje mjerimo najniže vrijednosti temperature.

Danju do 34°C!
Nakon svitanja temperatura zraka naglo je porasla na prave ljetne vrijednosti, kao da smo u srcu najtoplijeg godišnjeg doba! Najtoplije je pritom bilo na sjeverozapadu poluotoka gdje je lokalno zabilježeno 34°C. Drugdje je zahvaljujući buri bilo manje vruće, no nismo se mogli oteti dojmu “teškog” i sparnog vremena.

Što se tiče Hrvatske, prema mjerenjima DHMZ-a najtoplije je bilo u Zadru (31,4°C) te Rijeci i Šibeniku (31,1°C). U Osijeku je zabilježen 31°C, a samo decimalu stupnja Celzija niža vrijednost izmjerena je u Splitu.

Idući dani donose nam slično vrijeme, što možete provjeriti i na Istramet GFS prognostičkom modelu, no na vidiku je ipak promjena vremena o čemu uskoro čitajte na našem portalu.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.