Srebro za mlade Pazince na turniru u Poreču

U posljednjoj aktivnosti u 2015. godini pazinski mladi košarkaši rođeni 2001. bili su nadomak osvajanja 12 međunarodnog Božićnog turnira u Poreču na kojem nastupaju već 12 godina i koje organiziraju košarkaški djelatnici Željko Ciglar iz Gorice i Leon Fajdetić iz Broda.

U njihovoj kategoriji igralo je 16 ekipa. Nakon pobjede u skupini protiv ekipa iz Italije i to Barcolane Inter cluba i Basket coste te slovenske Ljubljane (ex Pinguini) u polufinalu su bili bolji od prvaka jedne od skupina, ekipe SOPC iz Francuske.

Finalna utakmica sa Trevisom bila je puna dramatike. Nakon početnog vodstva gostiju Pazinci su se konsolidirali. U zadnjoj minuti kod rezulatata 53:51 Pazinci imaju napad za pobjedu ali playmakeru Luki Zajcu zbog umora ispada lopta i gosti u zadnjoj sekundi dolaze do 55:51. Iskustvo više za odličnu pazinsku generaciju.

Ukupno 12 ekipa bilo je u godištu igrača 2003. Nakon jedinog poraza od Rucker Sanve redom su dobili ASD Boiardo i Basket Pesante) i Ljubljanu 37-33, ali jedini poraz odveo ih je do petog mjesta. Generacija 2004. imala je dvije pobjede i dva poraza za četvrto mjesto na turniru. Pazinske košarkaše vodili su treneri Tanja Ančić, Nevio Ferenčić i Dario Lukšić. Treba napomenuti da je bilo 119 ekipa te da je mladih košarkaša, njihovih trenera i roditelja u Poreču bilo nešto manje od 2000.

KK Ghia Staff

© iPazin.net portal 2001. - 2024.