Srednjevjekovni festival u Svetvinčentu ovog vikenda

savicentaSrednjevjekovni festival u Svetvinčentu, kod Vodnjana, održat će se od 8. do 10. kolovoza, a tijekom tri dana sudjelovat će 14 udruga iz Hrvatske i susjednih zemalja s oko 200-tinjak kostimiranih sudionika.Programi će se održavati na postoru u Kaštelu, na Placi i Žlinji, ispod kaštela Morosini-Grimani, od 18 do 23 sata.

U raznim scenskim prikazima borbi, viteškim turnirima, srednjevjekovnim plesovima i konjičkom turniru, posjetitelje će dočekati vitezovi i dame, streličari, konjanici, žongleri vatrom i barjaktaši, najavili su danas iz Srednjevjekovnog festivala Svetvinčenat 2014.

Svečano otvorenje je u petak, 8. kolovoza u 18 sati, a oko 22 sata počinje Noćni vatreni program.

U subotnjem programu predviđena je, uz ostalo Noćna bitka za Kaštel. Prikaz drevnih borbi uključuje katapulte i vatrene kugle, vatrene strijele i stare topove.

U nedjelju se održava viteški konjički turnir te tradicionalno spaljivanje vještice koje je ujedno i zadnja točka posljednjeg dana Festivala.

Međunarodni karakter manifestaciji daju brojne udruge, među kojima dvije talijanske udruge koje izvode atraktivne prezentacije vještina sa zastavama i u streličarenju – udruge Sbandieratori e Musici di Fornovo Taro i Arcieri dell Griffone.

Od domaćih ističe se Povijesna udruga Kaštel.

Posjetitelje će se u Svetvinčentu moći oprobati i u nekim srednjovjekovnim vještinama, te degustirati autohtone istarske delicije, a atraktivna poslastica bit će vepar na ražnju, najavljuju iz Srednjevjekovnog festivala Svetvinčenat 2014.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.