Srednjoškolci iz Bugarske u Pazinu u projektu Učimo zajedno

2Od 9. do 13. listopada GSŠJD Pazin ugošćuje sudionike partnerske škole Comenius projekta Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Četvorica učenika iz Strukovne škole za inženjere elektrotehnike i elektronike iz Plovdiva (Bugarska), smješteno je u obiteljima polaznika Škole, a u pratnji je profesor Stephan Kralev.

Naime, prošle je školske godine GSŠJD započela rad na novom programu za cjeloživotno učenje – potprogramu Comenius pod nazivom Učimo zajedno. Projekt u trajanju od dvije školske godine prihvatila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije i osigurala GSŠJD namjenska sredstva u iznosu od 22.500 eura.

Škole partneri projekta srednje su škole iz Finske, Francuske, Italije, Portugala i Bugarske. Cilj je projekta razvoj interkulturalne komunikacije među učenicima i profesorima partnerskih škola te prikupljanje novčanih priloga za jednu afričku školu. GSŠJD je bila domaćin drugog projektnog sastanka održanog u travnju, u kojem su sudjelovali učitelji i nastavnici svih partnerskih škola. Sljedeći projektni sastanak održat će se u studenom u Bugarskoj, a na njemu će sudjelovati šesnaestero učenika GSŠJD i šestero nastavnika.

“Naši su partneri zatražili pomoć oko organizacije humanitarne priredbe koja će se održati za vrijeme našeg boravka u Bugarskoj te će se dogovarati detalji oko novih projekata i mobilnosti. Osim radnoga dijela sastanka, programom su planirane brojne društvene igre za učenike, izleti u Labin i Rabac te obiteljski dan kada im aktivnosti planiraju obitelji domaćina.”

gssjd.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.