Sretan rođendan IstraMetu!

Na današnji dan prije točno 3 godine zakupljena je domena www.istramet.com. Tog je dana rođen IstraMet, istarski meteorološki portal.

Čestitke ekipi od uredništva iPazina!

Ubrzo nakon pokretanja portala počeli su svakodnevno pisati meteorološke vijesti te iscrpnu vremensku prognozu koju se i danas trude obnavljati što češće, u skladu sa našim mogućnostima. Nakon 6. mjeseci rada krenuli s pokretanjem regionalne mreže automatskih meteoroloških postaja. Nakon 2 mjeseca pripreme 17.09.2009. konačno je u rad je puštena meteorološka postaja u Pazinu, prva u mreži. Kasnije su se pridružile Buje, Livade, Labin, Hum i Žužići. U idućih godinu dana mreža se širila, a brzo je rastao i interes javnosti.

Danas se na portalu mogu naći akutalni podaci s više od 40 postaja, a taj broj je svakim danom sve veći.

Moramo ipak naglasiti da naši projekti do sada nažalost nisu naišli na razumijevanje zakada i institucija koje dodijeluju potpore Udrugama za ostvarivanje njihovih ciljeva. Niti jedan naš projekt nije prošao, tako da je Udruga prepuštena sama sebi. Nadamo se da će iduće godine projekt kojeg dnevno prati 2000 ljudi ipak naići na razumijevanje te da će Udruga konačno moći ostvariti neke vrijedne projekte koji bi svakako digli IstraMet na jednu novu razinu.

istramet.com

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.