Sretan rođendan: Na današnji dan prije 4 godine osnovan IstraMet

Na današnji dan 2008. godine osnovan je IstraMet. S njima smo, u protekle 4 godine, zajedno proživjeli meteorološki najekstremnije razdoblje u posljednjih 100 godina, od ekstremnih kiša 2010. godine do velike dvogodišnje suše. Intenzivno su pratili aktualno vrijeme, izrađivali prognoze te postavljali i spajali nove meteorološke postaje u mrežu. Uz iskrene čestitke za dosadašnji rad, želimo im puno daljnjih uspjeha.

Evo što o sebi kažu članovi Istrameta:

“Naš rad potaknuo je osnutak još nekoliko regionalnih meteoroloških Udruga kojima želimo svu sreću u daljnjem radu.

I projekt automatskih meteoroloških postaja se jako dobro razvio, iako ima i na tom području još dosta posla. To se naročito odnosi na standardizaciju mjerenja. Također jedan od najbitnijih ciljeva u razdoblju pred nama je daljnja modernizacija portala i pokretanje vlastitih prognostičkih modela.

IstraMet sigurno ima vedru budućnost koja se kreće u smjeru profesionalnog meteorološkog portala. Jedan od naših glavnih urednika Alen Šterpin uspješan je student Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu , a u rad se uključuje i dosta mlađeg visoko obrazovanog kadra.”

Članovi IstraMeta uvijek se rado odazivaju i na RKPedu projekt te ćete tako već u veljači imati prilike poslušati predavanje o Uraganima i sušama o kojima će pričati Goran Kovačević i Patrik Bolković. Predavanja o meteorološkoj tematici odvijaju se i u Bujama, a česte su suradnje s osnovnim školama u kojima djecu educiraju o meteorologiji.

istramet.com / iPazin.net

1 komentara na “Sretan rođendan: Na današnji dan prije 4 godine osnovan IstraMet”

  1. nebo napisao:

    Čestitke!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.